Συλλ. Φίλων Μουσικής: Ρεσιτάλ τραγουδιού στη Ραφήνα στο Ωδείο Μακτζώρτζ


Την Κυριακή 22 Μαΐου στις 12 μεσημέρι στο Ωδείο Μακτζώρτζ (Ευβοϊκού 35-Ραφήνα) ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Ραφήνας παρουσιάζει τη μέτζο σοπράνο Μιράντα Γεωργάκη και τον κιθαρίστα Ανδρέα Χαλκιά σε έργα Παρσέλ, Μαρτινί, Σούμπερτ, Ροντρίγκο, Λόρκα, Βίλα-Λόμπος, Χατζιδάκι και Θεοδωράκη.

Η μέτζο-σοπράνο Μιράντα-Καλομοίρα Γεωργάκη γεννήθηκε στην Παιανία και από νωρίς ασχολήθηκε με τη μουσική (ακορντεόν, πιάνο, πτυχίο Αρμονίας). Παράλληλα με τις σπουδές της στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησε σπουδές μονωδίας στο Ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό Ωδείο με τη Χαρά Σαβίνο, τη Δέσποινα Καλαφάτη και τον διάσημο βαρύτονο Κώστα Πασχάλη. Έλαβε δίπλωμα μονωδίας με άριστα, πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης από το Εθνικό Ωδείο και ήταν μέλος του στούντιο όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2010. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με το Φεστιβάλ Αθηνών καθώς και με τις ομάδες Όπερα Νέων και Η20περα ερμηνεύοντας πλειάδα ρόλων. Επίσης έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών (Γ. Βουτσινάς, Γ. Καλοδίκη, Χ. Γωγιός) και έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τον συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη (1999 και Τα τραγούδια της Σμύρνης).

Ο κιθαρίστας Ανδρέας Χαλκιάς γεννήθηκε στην Αθήνα όπου σε ηλικία 8 ετών άρχισε μαθήματα κιθάρας. Μαθητής της Μαρίας Αναγνωστοπούλου πήρε τον Ιανουάριο του 1996 το πτυχίο της κιθάρας με βαθμό άριστα παμψηφεί και δικαίωμα δεξιοτεχνίας. Συνέχισε τις σπουδές του με τον Ευάγγελο Μπουντούνη (1998 – 2000) και τον Ιούνιο του 2000 πήρε το δίπλωμα κιθάρας με βαθμό άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο από το Εθνικό Ωδείο. Υπήρξε μέλος της ορχήστρας «Οι κιθαρίστες» του Ευάγγελου Μπουντούνη όπου συμμετείχε σε συναυλίες στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Νέα Υόρκη και σε ελληνικά φεστιβάλ.

Δείτε ακόμα:  Γιαν. Δαβερώνης: «Να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι με κανόνες και μέτρα»

Το σκίτσο με τους δύο καλλιτέχνες στην αφίσα της συναυλίας είναι έργο της Μαρίτσας Λαλιώτη. Η είσοδος στο Ρεσιτάλ είναι ελεύθερη.