Σημαντική ανακοίνωση για τους πυρόπληκτους, σχετικά με τις συντάξεις συγγενών θυμάτων της πυρκαγιάς


Ανακοίνωση από το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Διατοπικού Συμβουλίου των Πληγέντων κα. Έ. Κροκίδη, σχετικά με τις συντάξεις συγγενών θυμάτων της πυρκαγιάς


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Χθες, μαζί με συγγενείς θυμάτων της πυρκαγιάς (Εύη Τσαρμπού και Γιώργο Καΐρη) επισκεφθήκαμε τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότη Μηταράκη, για το θέμα των συντάξεων χηρείας.

Οι συγκεκριμένες συντάξεις χηρείας θα έπρεπε με βάση το νόμο 4578/18 να είναι ισόποσες με τη σύνταξη του θανόντα. Όμως ή, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί, είτε εκδόθηκαν αρχικώς στο 50% και με την πρόσφατη ρύθμιση της κυβέρνησης προσαρμόστηκαν στο 70%.

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι επειδή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αδυνατεί να προσαρμόσει το λογισμικό του στην έκδοση συντάξεων χηρείας με τον τρόπο που προβλέπει ο νόμος. Ο κ. Μηταράκης ήταν θετικός, γνώριζε πολύ καλά το συγκεκριμένο θέμα και είπε οτι θα γίνει ο υπολογισμός και η έκδοση αυτών των συντάξεων με χειρόγραφο τρόπο.

Όμως, πρέπει να στείλουμε, έως τη Δευτέρα 14/10, τα στοιχεία των ενδιαφερομένων.

Συγκεκριμένα:

0. Ονομα και επώνυμο Θανόντος.
0. Όνομα, επώνυμο και ΑΜΚΑ αιτούντος δικαιούχου
0. Αριθμό πρωτοκόλλου αιτήσεως και
0. Τηλέφωνο επικοινωνίας αιτούντος

Παρακαλώ πολύ επικοινωνείστε με όσους συγγενείς θυμάτων γνωρίζετε και εφόσον δικαιούνται σύνταξης χηρείας, ενημερώστε τους να μας στείλουν τα ανωτέρω αναγραφόμενα στοιχεία, μέχρι την Κυριακή 13/10, το απόγευμα, στο inbox.