Σημαντική ειδοποίηση από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου για την Εθελοντική Αιμοδοσία


Το δεύτερο μήνυμα εστάλει σήμερα το μεσημέρι από τον Δήμο μέσω από τη νέα καινοτόμα εφαρμογή έκτακτων ειδοποιήσεων και ενημερώσεων για τους πολίτες της Ραφήνας και του Πικερμίου.


Το συγκεκριμένο μήνυμα αφορά οδηγίες σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος την Πέμπτη 9 Απριλίου στο ΚΑΠΗ Πικερμίου.

Όπως αναφέρει, παρακαλούνται οι Εθελοντές Αιμοδότες να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2294022222, ώστε να υπάρξει προγραμματισμός προσέλευσης για αποφυγή συνωστισμού.

Επίσης αναφέρει πως για την μετάβαση, θα πρέπει να συμπληρώσετε στη βεβαίωση μετακίνησης την επιλογή 1 που αφορά μετάβαση σε γιατρό, προσφορά ζωής, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς

 

Να θυμίσουμε πως, λόγω των απαραίτητων μέτρων προσωπικής ασφάλειας και αποφυγής συνθηκών συνωστισμού για όλους αλλά και για το Ιατρικό Προσωπικό και σε συνεννόηση με το «Γενικό Νοσοκομείο» (Λαϊκό) , αποφασίστηκε η αλλαγή του χώρου και η μεταφορά της δράσης στο χώρο του ΚΑΠΗ Πικερμίου, όπου μπορεί ευκολότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους να οργανωθεί η αιμοδοσία.

Ουσιαστικά είναι η πρώτη αιμοδοσία στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας για δημιουργία μόνιμης δομής αιμοδοσίας.

Έτσι:

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου διοργανώνει την εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το «Γενικό Νοσοκομείο (Λαϊκό)» την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 στο χώρο του ΚΑΠΗ Πικερμίου (Αγ. Χριστοφόρου 8), από τις 09.00 – 13.00,

συμμετέχοντας έτσι στη συλλογική προσπάθεια για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις αυξημένες ανάγκες συγκέντρωσης μονάδων αίματος, αλλά και για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας αίματος:

Ας συμμετάσχουμε όλοι όσοι μπορούμε ,στο πιο υψηλό έργο αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και στήριξης της ζωής, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες για όλους μας, στιγμές.

Είναι αυτονόητο ότι κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας, θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με βάση τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν:

είσαι μεταξύ 18 και 65 ετών.
ζυγίζεις πάνω από 50kg.
είσαι υγιής . (δεν παίρνεις αντιβιοτικά, δεν έχεις κάποια λοίμωξη ή κάποιο μεταδιδόμενο νόσημα,
δεν έκανες ή πρόκειται να κάνεις κάποια χειρουργική επέμβαση κλπ)
έχεις ασφαλή τρόπο ζωής.
έχεις φάει κάποιο γεύμα πριν αιμοδοτήσεις
πίνεις πολλά υγρά πριν και μετά την αιμοδοσία
έχεις μαζί τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική σου ταυτότητα
είσαι αποφασισμένος να βοηθάς τους άλλους. Τόσο απλά.