Σήμερα τα τελικά συμπεράσματα των Ιταλών εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στα Τέμπη – Ανοίγει η “βεντάλια” των διώξεων (video)

Με τα συμπεράσματα των Ιταλών εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συμπληρωθεί το τελικό πόρισμα για τα Τέμπη

Ιταλοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται ήδη στη Λάρισα για να μελετήσουν το “μαύρο κουτί” της μοιραίας αμαξοστοιχίας, καθώς εκεί έχουν καταγραφεί και οι ακριβείς συνθήκες, πριν την φονική σύγκρουση των δύο τρένων.

Οι τέσσερις Ιταλοί ειδικοί έχουν ήδη ξεκινήσει να διαβάζουν το καταγραφικό της επιβατική αμαξοστοιχίας, παρουσία δύο δικαστικών εμπειρογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων των οικογενειών των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου.

Το καταγραφικό της αμαξοστοιχίας δεν έχει υποστεί αλλοιώσεις από την σύγκρουση, ενώ η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της μέρας.

Στη συνέχεια θα συνταχθεί έκθεση, που θα συμπεριληφθεί στο ευρύτερο πόρισμα των δικαστικών Αρχών, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο και να δοθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή μέσα στις επόμενες ημέρες. Από εκεί και πέρα εκτιμάται ότι θα ανοίξει και η “βεντάλια” των διώξεων, καθώς από τα συμπεράσματά των εμπειρογνωμόνων, θα αποδειχθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και για άλλα πρόσωπα, πέρα των επτά για τους οποίους έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ποινική δίωξη σε στελέχη του ΟΣΕ για τη μετάταξη του σταθμάρχη

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε τη Δευτέρα στα στελέχη του ΟΣΕ, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των στελεχών του ΟΣΕ τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, αλλά και δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας, ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Και τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν, πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε, πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

ertnews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.