Συμφωνία ΟΑΣΑ – ΚΤΕΛ – Τι αλλάζει στα δρομολόγια και στη τιμή του εισιτηρίου για Ραφήνα, Παλλήνη & Αρτέμιδα


Περιοχές όπως η Γλυφάδα, η Ραφήνα και ο Aγιος Στέφανος είναι μόνο μερικές από όσες αναμένεται να ενισχυθούν με… ΚΤΕΛ, προκειμένου οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται καλύτερα στις μετακινήσεις τους, ενώ δεν προβλέπεται η τιμή του κομίστρου να διαφοροποιηθεί από αυτήν που ισχύει στον ΟΑΣΑ.


Πρόκειται για προσύμφωνο που υπέγραψε χθες ο Οργανισμός με τα ΚΤΕΛ Αττικής, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ΟΣΥ με περισσότερα από 200 λεωφορεία και 550 οδηγούς.

Οπως εξηγούν πηγές στον Ελεύθερο Τύπο, η τιμή του εισιτηρίου δεν θα αλλάξει, δηλαδή για διαδρομή 90 λεπτών οι επιβάτες θα πληρώνουν 1,20 ευρώ, ενώ μεταξύ των περιοχών που αναμένονται να πραγματοποιούνται μετακινήσεις με ΚΤΕΛ είναι: η Σταμάτα το Κρυονέρι, ο Αγιος Στέφανος, ο Διόνυσος, η Μάνδρα, η Μαγούλα, η Ανθούσα, η Πεντέλη, η Αρτέμιδα, ο Γέρακας, τα Γλυκά Νερά, η Παλλήνη, η Ραφήνα, η Σαρωνίδα και η Γλυφάδα.

Δείτε ακόμα:  Νάσος Αθανασίου για την κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής «123»

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι τεχνικές διεργασίες συνεχίζονται για τη διαμόρφωση του τελικού πλαισίου των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η τελική σύμβαση θα τεθεί για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στόχος της σύμπραξης αποτελεί η αξιοποίηση σημαντικού αριθμού οδηγών και λεωφορείων της ΟΣΥ σε δρομολόγια στο κέντρο της Αθήνας, βελτιώνοντας τις χρονοαποστάσεις και κατ’ επέκταση την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Στο μεταξύ, προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 300 λεωφορείων μέσω leasing. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, θα έχει τριετή διάρκεια, με δικαίωμα προαίρεσης άλλου ενός έτους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι σχεδόν 50 εκατομμύρια, ενώ τα οχήματα αναμένονται στους δρόμους στις αρχές του χρόνου.

Δείτε ακόμα:  Την Κυριακή η πλατεία της Ραφήνας θα γεμίσει με «Εasy riders»!

Πρόκειται για αστικά λεωφορεία μεταχειρισμένα έως 10 ετών, τα οποία θα έρθουν από το εξωτερικό όπως έγινε και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο του ΥΠΟΜΕ, προβλέπονται 655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ με διαδικασίες fast track, αλλά με κριτήρια ΑΣΕΠ. Από αυτούς οι 200 θα κατευθυνθούν στη ΣΤΑΣΥ (οι 80 θα είναι τεχνικοί) και οι υπόλοιποι στην ΟΣΥ.

EleftherosTypos.gr