“Συμμαχία”: Κε Τσίρκα το serial “Δια περιφοράς” συνεχίζεται… στον Μαραθώνα

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη “Συμμαχία” του Σπύρου Λιβαθηνού όπου τα “χώνει” στην δημοτική αρχή για τις συνεδριάσεις δια περιφοράς. ”


“Η Συμμαχία, όπως έχει δηλώσει εδώ και καιρό, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με την παρουσία της τη συγκεκριμένη παρωδία, ούτε φυσικά να συγκαλύψει τις πρωτοφανείς και απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Διοίκησης του Δήμου Μαραθώνα”. Γι’ αυτό το λόγο κατέθεσε προσφυγή στην αποκεντρωμένη διοίκηση”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε όλο το κείμενο:

Για άλλη μία φορά, η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόφαση, από το δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα και τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνο Τσίρκα, προκειμένου να συγκαλέσουν ακόμη δύο συνεδριάσεις δια περιφοράς του Δ.Σ, την Τετάρτη 23/09/2020 και ώρα 12:00 και τη δεύτερη στις 13:00, με σκοπό να περάσουν με τον προσφιλή τους τρόπο κρίσιμα θέματα τα οποία απαιτούν συζήτηση και διερεύνηση, χωρίς να εννοηθεί ότι εκ των προτέρων τα απορρίπτουμε.

Δείτε ακόμα:  Άμεση επέμβαση από την υπηρεσίας ύδρευσης, στα Περιβολάκια Ραφήνας

Ένα από αυτά είναι και το 1ο θέμα του σημερινού Δ.Σ. που αφορά την τροποποίηση του ισχύοντος Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας για το οποίο υπάρχει και σχετική διαμαρτυρία των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τον νόμιμο εκπρόσωπό της κ. Σπύρο Λιβαθινό, εδώ και καιρό έχει δηλώσει την αντίθεση της στις μεθοδεύσεις του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αρχικά, με τη μορφή παραινέσεων και στη συνέχεια με παρεμβάσεις, διαμαρτυρόμενη για την παντελή έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, στην Αντιπολίτευση και κατ’ επέκταση στην ίδια την κοινωνία του Δήμου Μαραθώνα.

Δείτε ακόμα:  Ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πέππας εκπροσώπησε την περιφέρεια Αττικής στους εορτασμούς στον Μαραθώνα (φωτό)

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, όπως έχει δηλώσει εδώ και καιρό, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με την παρουσία της τη συγκεκριμένη παρωδία, ούτε φυσικά να συγκαλύψει τις πρωτοφανείς και απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Διοίκησης του Δήμου. Γι’ αυτό το λόγο κατέθεσε προσφυγή στην αποκεντρωμένη διοίκηση, με την οποία ζητά την ακύρωση των προηγουμένων συνεδριάσεων (32/2020 της οικονομικής επιτροπής και 13/2020 του Δ.Σ. ως παράνομες λόγω μη εφαρμογής των διατάξεων ν.4555/2018.

Ο Δήμαρχος οφείλει να διασφαλίσει τη δυνατότητα παρακολούθησης των συνεδριάσεων από τους πολίτες.

Δείτε ακόμα:  Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγ. Μαγδαληνή» Περιβολάκια - Ραφήνας: Η φωτογραφία που συγκινεί

Οι συνοπτικές αυτές διαδικασίες, λογικό είναι να στερούν από το Δημοτικούς Συμβούλους τη δυνατότητα συνδιαμόρφωσης απόψεων και τελικά τη βελτίωση των προτάσεων της διοίκησης. Αυτή η άτυπη και άτυχής διαδικασία δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία ούτε με τη συνταγματική αρχή της δημοσιότητας της συνεδρίασης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε ότι απέχουμε και από την σημερινή συνεδρίαση και απαιτούμε από το δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα και τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Κωνσταντίνο Τσίρκα :

Να σεβαστούν την αντιπολίτευση και τους δημότες του Μαραθώνα, και να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που ακολουθούν και οι υπόλοιποι Δήμοι.

“Συμμαχία, όλοι μαζί τώρα”