Συμβολική Κατάληψη του Δημαρχείου Σπάτων-Αρτέμιδος από τους Συλλ. Γονέων & Κηδεμόνων

Ζούμε σε έναν Δήμο που τα παιδιά μας θεωρούνται παιδιά Β’ διαλογής. Ελάχιστα σχολικά κτήρια είναι αξιοπρεπή κι κατάλληλα γι να κάνουν τα παιδιά μας μάθημα.

Οι δημοτικές αρχές κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζουν, αλλά σχεδόν όλες δείχνουν θαυμαστή σταθερότητα στο πως αντιμετωπίζουν τη σχολική στέγη: Με λόγια και όχι με έργα. Με υποσχέσεις που δεν τηρούν. Με εμπαιγμό των γονέων και των οικογενειών μας.

Εδώ και έναν χρόνο οι γονείς σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές, τα μαθητικά συμβούλια προσπαθούμε να πετύχουμε τη λειτουργία του 2ου Λυκείου Αρτέμιδος.

Η αναγκαιότητα αυτή είναι σε όλους ξεκάθαρη.

Δείτε ακόμα:  Νέα Μάκρη: «Κάντε κάτι με το Ειδικό Σχολείο στην Παμμακάριστο» – Αγωνιώδης επιστολή γονέα

Η λειτουργία του 1ου Λυκείου με 450 μαθητές και πιθανά κοντά στους 500 τη νέα σχολική χρονιά, καθώς και η στέγαση 9 τμημάτων σε προκάτ αίθουσες, αναδεικνύουν την άμεση λειτουργία του 2ου Λυκείου ως πρωταρχική ανάγκη και προτεραιότητα, που όφειλε και οφείλει να υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή.

Χρησιμοποιήσαμε κάθε μέσο: επαναλαμβανόμενες συναντήσεις, επιστολές διαμαρτυρίας, παραστάσεις σε δημοτικά συμβούλια, συγκέντρωση υπογραφών, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας μαζί με μαθητές και καθηγητές ενώ χάθηκαν πολλές εκπαιδευτικές ώρες εξαιτίας των καταλήψεων των μαθητών, οι οποίοι διέκριναν ότι η δημοτική αρχή δεν ήταν ειλικρινής απέναντί τους.

Πήραμε υποσχέσεις κι δεσμεύσεις από τη Δημοτική Αρχή, δημόσια, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και εμείς από την πλευρά μας, πάντα καλοπροαίρετοι αναστέλλαμε τις περεταίρω προγραμματισμένες κινητοποιήσεις μας.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα - Πικέρμι: Σε ποια σημεία θα βρίσκεται τη Δευτέρα (27/9) το όχημα Επιβράβευσης ανακύκλωσης

Η Δημοτική Αρχή παρόλα αυτά δεν φρόντισε όλους αυτούς τους μήνες να εξασφαλίσει τη λειτουργία του 2ου Λυκείου και τώρα, την τελευταία στιγμή ανακαλύπτει ξαφνικά προβλήματα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

Αποφεύγει ακόμα και να απαντήσει για τις ενέργειες που κάνει, και μεταθέτει τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει στον Ιούλιο!!!!

O χρόνος περνά και κινδυνεύουμε πλέον να χαθεί οριστικά η επόμενη σχολική χρονιά. η Η Δημοτική Αρχή πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αν δεν λειτουργήσει το 2ο Λύκειο, τότε εγκληματεί σε βάρος των παιδιών μας. Εμείς σαν γονείς θα συνεχίζουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή να πιέζουμε, ελπίζοντας ότι έστω κι στο παρά 5 η Δημοτική Αρχή, ως η μόνη και αποκλειστικά υπεύθυνη για να δώσει λύσεις , θα προχωρήσει στην άμεση ενοικίαση κατάλληλου κτιρίου στη Βραυρώνα.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ο Βαγγ. Μπουρνούς μιλάει για όλα - Έργα, Ειδικό Χωρικό, Αποχετευτικό, Αθλητικό Κέντρο (βίντεο)

Διεκδικούμε ΟΛΟΙ καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά μας.

Η ανοχή μας έχει τελειώσει.

Τα παιδιά μας δεν είναι σαρδέλες! Δεν επιτρέπουμε να συνεχίζουν τα παιδιά μας να στοιβάζονται και να εκπαιδεύονται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες!

Συμβολική κατάληψη Δημαρχείου – Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, 7 π.μ.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ