Συνεχίζεται ο δειγματοληπτικός έλεγχος σε σχολεία της περιφέρειας Αττικής

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η επιδημιολογική δειγματοληπτική συλλογή ρινοφαρυγγικών δειγμάτων με την τεχνική PCR, από τα κλιμάκια εξειδικευμένων Ιατρών και Νοσηλευτών ΠΕ της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στους εκπαιδευτικούς, δασκάλους και προσωπικό των σχολείων, πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου για την διασφάλιση της υγείας των μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη των δειγμάτων από το σύνολο των καθηγητών-εκπαιδευτών και δασκάλων της Ιονίου Σχολής (Μαρούσι και Φιλοθέη 176 δείγματα).

Δείτε ακόμα:  Λαχτάρα με οδηγό μηχανής στη Νέα Μάκρη! Χτύπησε σοβαρά σε τροχαίο

Επίσης οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (KOEΣ) του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, επισκέφτηκαν το Σικιαρίδειο Ίδρυμα-Κέντρο κατάρτισης νέων από 14 ετών που αποτελεί Κέντρο Πρακτικής Άσκησης για φοιτητές Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠ), του Παντείου, φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας, φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων που ειδικεύονται στην Ειδική Αγωγή, Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας των Τ.Ε.Ι. και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, αλλά και σπουδαστών Δημοσίων και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ανέφερε ότι «η επιλογή του διδακτικού προσωπικού των σχολείων, ως επιδημιολογικός στόχος, αποτελεί στρατηγικής σημασίας και αξίας δράση, καθώς οι καθηγητές είναι δυνατόν, στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, να μεταφέρουν από τάξη σε τάξη τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 κι αν παρουσιάζουν πρόβλημα, να επιμολύνουν ένα μεγάλο αριθμό μαθητών».

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Επιχείρηση τσούχτρα στις Μαρίκες! (φωτό)

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι στοχευμένη και γίνεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ αλλά και με το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το Μικροβιολογικό Εργαστήριο, όπου τα δείγματα εξετάζονται.

Οι δράσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα συνεχιστούν και την εβδομάδα αυτή, με στόχο την όσο το δυνατόν περισσότερη λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων με την τεχνική PCR, από το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό των σχολείων της Περιφέρειας Αττικής.

Δείτε ακόμα:  Περιφέρεια Αττικής: Έκτακτη σύσκεψη με ΙΣΑ και Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον κορoνοϊό

lawandorder.gr