“Συνεχίζω να πιστεύω στον Θεό. Ακούω την Πειραϊκή Εκκλησία στο ραδιόφωνο”

Μετά τη σαρωτική επιτυχία της σειράς Είσαι το ταίρι μου, ο Άρης Σερβετάλης τα εγκατέλειψε όλα και εργάστηκε ως ξυλουργός σε μία μάντρα με σκάφη κάπου στο Ελληνικό.

Τι μας δείχνει αυτό; Ίσως τον λόγο που παραμένει τόσα χρόνια μετά ένας ακριβοθώρητος καλλιτέχνης, από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του. Φέτος θα πρωταγωνιστήσει στον Ρινόκερο του Ιονέσκο, ενώ αναμένεται να ενσαρκώσει τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως, στην ταινία που θα είναι αφιερωμένη στο βίο του.

Ο Άρης Σερβετάλης μιλά στο People και την Φανή Πλατσατούρα για πολλά. Τι έχει απομείνει από το Είσαι το ταίρι μου; Πιστεύει ακόμα στον Θεό;

Δείτε ακόμα:  Ιωάννα Τούνη - Δήμητρα Αλεξανδράκη: Καυτό δίδυμο στη Μύκονο (φώτος+βίντεο)

Από το αγόρι που μα συστήθηκε στο Είσαι το ταίρι μου, τι έχει απομείνει;

Το μαλλί, αλλά σε γκρι απόχρωση πια!

Νιώθεις ότι έχεις αλλάξει με τα χρόνια;

Ότι έχω γκριζάρει, ας πούμε; Ναι, το βλέπω στον καθρέφτη. Κατά τα άλλα, προσπαθώ να διαχειριστώ την ανισορροπία. Έχω αποδεχτεί ότι υπάρχει μια βαθύτατη ανισορροπία μέσα μου. Κάποιες φορές νιώθω μετέωρος.

Συνεχίζεις να πιστεύεις στον Θεό;

Συνεχίζω, ναι.

Ήταν μια επιτακτική εσωτερική ανάγκη αυτή η πίστη;

Η πίστη ως λέξη αυτό σημαίνει: εμπιστεύεσαι κάτι. Κι υπάρχουν άνθρωποι που θυσιάζονται για αυτό που πιστεύουν. Είναι μεγάλο πράγμα η πίστη. Είναι κάτι εμπειρικό, βιωματικό, σου ανταποδίδει πράγματα. Δεν είναι τσίχλα η πίστη. Και η σχέση με τον Θεό είναι σχέση ζωντανή. Ανταποδοτική. Ένα πάρε – δώσε.

Δείτε ακόμα:  Έρρικα Πρεζεράκου: Το πρώτο μήνυμα της μετά το χειρουργείο (βίντεο)

Εσένα τι σου έχει δώσει;

Μια ιλιγγιώδη αντίληψη στο να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα με έναν άλλο τρόπο. Να αντιλαμβάνομαι, αν θέλεις, καλύτερα τον εαυτό μου, τη μαλ… μου, το πώς σκέφτομαι και το πως πράττω. Είναι σαν να βάζεις ένα λαμπατέρ μέσα στο κρανίο σου και να φωτίζεται όλο το εσωτερικό περιεχόμενο της ύπαρξής σου.

Αυτό που έχεις στο μυαλό σου ως Θεό, τι σχέση έχει με την εκκλησία σήμερα;

Δείτε ακόμα:  «Άγριες Μέλισσες»: Έτσι θα πεθάνει ο Κυπραίος

Η εκκλησία δεν είναι ένας παπάς, που μπορεί να σε φρικάρει. Η εκκλησία είναι το σύνολο των πιστών. Και η λειτουργική αξία της εκκλησίας είναι πολύ σημαντική γιατί είναι μυστηριακή. Και εσύ είσαι μέρος αυτού του μυστηρίου. Υπάρχουν πνευματικοί νόμοι, απλώς εμείς έχουμε απωθήσει τελείως την ύπαρξη αυτού του πνευματικού κόσμου.

Στο σπίτι ακούς εκκλησιαστική μουσική;

Ναι, ακούω την Πειραϊκή Εκκλησία στο ραδιόφωνο. Τηλεόραση δεν έχω.

zappit.gr