Συνεδρίαση για το ΧΥΤΑ Γραμματικού ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον Δήμαρχο Μαραθώνα, απέστειλε η Λαϊκη Συσπείρωση με Θέμα: Απόφαση για έγκριση προμελέτης της «Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων και Προδιαλεγμένων Οργανικών Αποβλήτων στην ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικης» στη θέση ‘Μαύρο Βουνό’ Γραμματικού.


Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλούμε όπως στην επόμενη συνεδρίαση φέρετε σαν τακτικό θέμα την «Απόφαση για έγκριση προμελέτης της «Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων και Προδιαλεγμένων Οργανικών Αποβλήτων στην ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικης» στη θέση ‘Μαύρο Βουνό’ Γραμματικού», που πήρε η Περιφέρεια στις 23/10/2020.
Επειδή το κράτος έχει συνέχεια και δεν σταματά την καταστροφική πολιτική του σε βάρος των κατοίκων της περιοχής μας, εν μέσω πανδημίας και σε συνέχεια της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε τον Αύγουστο του 2018 για την πληρωμή σε επικείμενα, με απόφαση της 23ης Οκτωβρίου 2020, έρχεται να δώσει συνέχεια με την έγκριση της παραπάνω προμελέτης.

Δείτε ακόμα:  Μπήκαν και οι τελευταίες πινελιές στη μελέτη για το Παραολυμπιακό Κέντρο στη Ραφήνα - Τι δήλωσε ο Βαγγ. Μπουρνούς

Ο κ. Πατούλης, όπως και η κα Δούρου, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει την προσπάθεια αιφνιδιασμού των κατοίκων του Μαραθώνα. Νομίζει ότι θα τον βολέψει η πανδημία και θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων. Είναι βαθειά νυχτωμένος.

Θεωρούμε ότι το ΔΣ Μαραθώνα θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα ενέργειες για το σταμάτημα της παραπάνω προμελέτης, καθώς και περαιτέρω κινητοποιήσεις, κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ στην περιοχή μας και την ανάδειξη, για ακόμα μία φορά, του αιτήματός μας για τη δημιουργία Κέντρου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην συγκεκριμένη περιοχή.

Δείτε ακόμα:  Ένωση Γονέων Σπάτων - Αρτέμιδος: Ο Δήμος να προμηθεύσει άμεσα με tablet τα σχολεία

Η παραπάνω συνεδρίαση ζητάμε, για ακόμα μία φορά, να γίνει «δια ζώσης», όπως έχει απαιτηθεί να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του ΔΣ και από μαζικούς φορείς της περιοχής, και να είναι ανοιχτή, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, ώστε να δωθεί η δυνατότητα στους δημότες να την παρακολουθήσουν. Άλλωστε, έχουμε τονίσει και στο παρελθόν ότι, κατάλληλοι χώροι υπάρχουν, όπως κλειστά γυμναστήρια κλπ.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Στεφανίδης Νικόλαος
Φαρμάκης Κωνσταντίνος