Σισμανόγλειο: Μπήκαν ντυμένοι γιατροί και ακινητοποίησαν τη φύλακα – Βομβαρδισμένο τοπίο μετά την έκρηξη σε ΑΤΜ (φωτό & βίντεο)

Τεράστιες υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο έπειτα από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, λίγη μάλιστα ώρα μετά από μία ακόμη έκρηξη σε σχετικά κοντινό σημείο, στη ΔΟΥ Αμαρουσίου. Το ισόγειο αλλά και ο πρώτος όροφος του νοσοκομείου έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές καθώς ή έκρηξη ήταν πολύ δυνατή και όπως λένε οι άνθρωποι από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες ήταν ντυμένοι γιατροί και έτσι προσέγγισαν τον χώρο που βρίσκεται το ΑΤΜ το οποίο έβαλαν στο «μάτι». Μπροστά στην πύλη του νοσοκομείου, υπάρχει η ασφάλεια του κτηρίου, με τους δράστες να τον ακινητοποιούν πιθανότατα με τη χρήση όπλου και να τον διώχνουν από το σημείο.

Στις έρευνες και η αντιτρομοκρατική

Στη συνέχεια μπήκαν στο ισόγειο εκεί που υπάρχει το ATM και με εκρηκτικό μηχανισμό, που ακόμη δεν έχει βρεθεί, προσπάθησαν να ανατινάξουν το μηχάνημα. Μάλιστα λόγω της φύσης της επίθεσης, στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Τελικά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν το ΑΤΜ και τράπηκαν σε φυγή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την έκρηξη διερευνάται αν έχουν χρησιμοποιήσει οι δράστες κάποιο αέριο -και όχι για παράδειγμα δυναμίτιδα- για να προκαλέσουν την έκρηξη και γι’ αυτό δεν έχει εντοπιστεί ακόμη μηχανισμός. Αποτέλεσμα, πάντως, ήταν να σπάσει η πόρτα του νοσοκομείου και τζαμαρίες αλλά και πολλές ζημιές στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο αφού από το οστικό κύμα έπεσαν μέχρι και ψευδοροφές.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, στις 4 τα ξημερώματα υπήρξε έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, στην οδό Πλαταιών, που προκάλεσε υλικές ζημιές στην πρόσοψη. Πιθανή σύνδεση ανάμεσα στα δύο περιστατικά, εξετάζεται από τους αξιωματικούς της αστυνομίας.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.