Σκάνδαλο στη Eurovision 2019: Δείτε τι συνέβη – Όλο το παρασκήνιο

Μπορεί ο διαγωνισμός της Eurovision να ξεχωρίζει για τη λάμψη, το θέαμα και τις εντυπωσιακές παρουσίες, ωστόσο, από πίσω κρύβεται έντονο παρασκήνιο, διαπραγματεύσεις μεταξύ χωρών και «αλισβερίσι» στις βαθμολογίες.

Τα κριτήρια που ψηφίζουν οι χώρες δεν είναι πάντα μουσικά και παίζονται «ύποπτα» παιχνίδια τα οποία προσπαθεί συνεχώς να εξαλείψει η διοργανώτρια Αρχή.

Ο φετινός διαγωνισμός που διεξήχθη στο Ισραήλ ήταν σίγουρα από τους πιο εντυπωσιακούς, εντούτοις, ένα σκάνδαλο σημάδεψε την ψηφοφορία, προκαλώντας την έντονη και άμεση αντίδραση της EBU.

Η κριτική επιτροπή της Λευκορωσίας αποβλήθηκε από το Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2019.

Eτσι επιβεβαίωσε η EBU μετά την αποκάλυψη ότι τα μέλη της κριτικής επιτροπής της Λευκορωσίας αποκάλυψαν τις ψήφους τους στον Α’ ημιτελικό της Τρίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο Tut.by.

Αυτό παραβιάζει τους κανόνες της Eurovision που προβλέπουν ότι τα αποτελέσματα των ημιτελικών δεν θα αποκαλυφθούν παρά μόνο μετά τον Μεγάλο Τελικό.

«Η ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής της Λευκορωσίας αποκαλύφθηκε σε μια συνέντευξη, κάτι το οποίο παραβιάζει τους κανόνες διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Προκειμένου να είναι όλα σύννομα με τους κανονισμούς ψηφοφορίας της Eurovision, η EBU έχει αναλάβει δράση και απέβαλε την κριτική επιτροπή της Λευκορωσίας από τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Οι ψήφοι της Λευκορωσία θα διανεμηθούν με βάση ένα συνολικό αποτέλεσμα που θα εγκριθεί από τους αρμόδιους ελεγκτές.»

Μετά τον Α’ Ημιτελικό της Τρίτης, ο Valeri Prigun, ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, δήλωσε στο Tut: «Καθορίσαμε τους τρεις νικητές σχεδόν ομόφωνα. Γενικά, στις πρώτες έξι ή επτά θέσεις δεν είχαμε σχεδόν καμία διαφωνία. Αυτές ξεκίνησαν στις θέσεις 8-10. Τότε συναντηθήκαμε για περίπου δέκα λεπτά.»

Επιπλέον, τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής αποκάλυψαν τις χώρες που τους άρεσαν κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού.

newsbomb.gr