«Σκέψου πριν εμβολιασθείς»: Το αντιεμβολιαστικό…ημερολόγιο που εξέδωσε Μοναστήρι

Την ώρα που η χώρα καθημερινά σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων μετά το άλλο, ένα Μοναστήρι στο Πήλιο εξέδωσε αντιεμβολιαστικό ημερολόγιο με τίτλο «Σκέψου πριν εμβολιασθείς».

Μετά τα συνεχή κηρύγματα μέσω διαδικτύου αλλά και τις συγκεντρώσεις, ορισμένοι προχωρούν και στην έκδοση μικρών βιβλίων που περιέχουν δήθεν δηλώσεις για την επικινδυνότητα των εμβολίων. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και το εν λόγω Μοναστήρι, καθώς στο βιβλίο περιέχονται κείμενα που αποτρέπουν τους πιστούς από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

«Εργαλείο πλύσης εγκεφάλου των πιστών»

«Η μεγάλη πίκρα είναι ότι η διοίκηση της Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοποι – Μητροπολίτες, έφθασαν να συνιστούν από τον άμβωνα, ως εργαλείο πλύσης εγκεφάλου των πιστών το εμβόλιο», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Δείτε ακόμα:  Λινού: Η νέα μετάλλαξη προκαλεί βαρύτερα συμπτώματα -Τι είπε για νέο εμβόλιο

Στο ίδιο βιβλίο τσέπης φιλοξενείται και δήλωση του δικηγόρου, Δήμου Θανάσουλα. Πρόκειται για τον ίδιο δικηγόρο που είχε υπερασπιστεί και τους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που βγήκαν σε αναστολή εργασίας επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο. «Με απάνθρωπες και αυταρχικές μεθόδους επιχειρείται ο απόλυτος κοινωνικός έλεγχος» σημειώνει ο δικηγόρος στο βιβλίο.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, που έχει καταγγείλει τις προσπάθειες παλαιοημερολογιτών να πείσουν κατά του εμβολίου τους πιστούς στην περιοχή του, τόνισε πως ορισμένοι οδηγούν τους ανθρώπους στον θάνατο. «Κάποιοι θέλουν να παριστάνουν τους μεγάλους γεροντάδες, τους μεγάλους φιλοσόφους και παρασέρνουν τους ανθρώπους στον θάνατο».

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Νέα “έκρηξη” κρουσμάτων σήμερα – Οι τελευταίες πληροφορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-thessalia, δεν πρόκειται για μοναστήρι που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, αλλά είναι μετόχι που ανήκει στο Άγιο Όρος και μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Μάλιστα σε τοπικούς κύκλους είναι γνωστές οι θέσεις του κατά του εμβολιασμού.

«Στα απομακρυσμένα χωριά υπάρχει πρόβλημα»

Με αφορμή το αντιεμβολιαστικό κίνημα των μοναχών, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου, καταγγέλλει ιερείς σε απομακρυσμένα χωριά που κηρύττουν στους πιστούς αντιεμβολιαστικές θέσεις.

Δείτε ακόμα:  Ο 23χρονος είχε «ξεγελάσει» τον χάρο ένα χρόνο πριν

«Στα απομακρυσμένα χωριά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα» εξήγησε ο πρόεδρος.