Σκληρή ανακοίνωση-απάντηση Χατζηγιάννη στο ΔΤ του Δήμου Μαραθώνα: Για άλλη μία φορά ψεύδονται

Μετά την προχθεσινή μας Ανακοίνωση για την σκοπιμότητα του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Τσίρκα να συγκαλούν το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει διά περιφοράς, αποφεύγοντας έτσι να αντιμετωπίσουν την Αντιπολίτευση, ΣΗΜΕΡΑ η Δημοτική Αρχή εξέδωσε Δελτίο Τύπου προσπαθώντας να “δικαιολογήσει” την πρακτική της αυτή και τα “ρίχνει” όλα στον …. Κορωνοϊό….


Γράφουν στο Δελτίο Τύπου επί λέξει :
“Οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων διεξάγονται -από το διάστημα της καραντίνας και μετά- είτε δια περιφοράς είτε δια τηλεδιάσκεψης, ακριβώς όπως ορίζει ο Νόμος και οι κείμενες διατάξεις” .

Δείτε ακόμα:  1.000 ευρώ πρόστιμο για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου στο Πικέρμι!

Και παρακάτω :
“Αυτά είναι γνωστά (ιδίως σε εκείνους που ασχολούνται κατ’ επάγγελμα με τον Νόμο) δεν υποκρύπτεται καμία σκοπιμότητα, ενώ είναι απολύτως σαφές ότι με την άρση των περιοριστικών μέτρων θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.”

ΕΠΕΙΔΗ λοιπόν για άλλη μια φορά ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ και
ΕΠΕΙΔΗ πράγματι ΓΝΩΡΊΖΩ καλύτερα τον Νόμο από εκείνους, σάς παραθέτω αυτούσια την διάταξη της εγκυκλίου με αριθμ. πρωτ. 60249/22-9-2020 του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους :

“Με τις ανωτέρω σχετικές εγκύκλιους της υπηρεσίας μας, διευκρινίστηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τα συλλογικά όργανα των δήμων (δημοτικό συμβούλιο, οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, συμβούλια κοινότητας), συνεδριάζουν είτε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε δια περιφοράς.

Δείτε ακόμα:  Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα για τον 1o χρόνο της Διοίκησης Τσίρκα: Η επαναφορά της «καμένης γης» δεν συγκινεί κανέναν

Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά τη δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι αυτή λαμβάνει χώρα υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων υγειονομικών μέτρων αναφορικά με τις συναθροίσεις σε δημόσιους κλειστούς χώρους, είτε σε συγκεκριμένες περιοχές είτε στο σύνολο της χώρας”.

Η αλήθεια μέσα από το Νόμο.

Έχετε δυνατότητα να κάνετε ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ δημοτικά Συμβούλια και ΣΚΟΠΙΜΩΣ το αποφεύγετε εδώ και πάνω από έξι (6) μήνες !!!

Δείτε ακόμα:  Προσοχή! Αυτά τα σχολεία & τμήματα, θα παραμείνουν κλειστά σε Ραφήνα, Παλλήνη & Αν. Αττική, λόγω κορονοϊού

Και επειδή πράγματι κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος έχω την τιμή να ασχολούμαι “κατ΄ επάγγελμα με το νόμο” και να γνωρίζω καλύτερα από εσάς αρκετά πράγματα, θα σάς συμβούλευα, πριν οι συνεργάτες σας εκδώσουν ειρωνικές ανακοινώσεις, τουλάχιστον να φροντίζουν να ενημερώνονται, για να μην εκτίθεστε…..

Επιτρέψατέ μου να γνωρίζω εγώ καλύτερα το Νόμο, όπως και εγώ σάς επιτρέπω βεβαίως να γνωρίζετε καλύτερα τα νωπά κρέατα….
Καθένας στο αντικείμενό του….

Νίκος Χατζηγιάννης