Σκληρή κόντρα Εξαδάκτυλου-Παγώνη για τα νοσήλια ανεμβολίαστων

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κορυφαίων ιατρών – συνδικαλιστών της ΝΔ, προκάλεσαν χθεσινές δηλώσεις του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, περί πληρωμής νοσηλίων από όσους είναι ανεμβολίαστοι. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής, οι οποίοι καλούν τα αρμόδια όργανα να τον ανακαλέσουν στην τάξη, αφήνοντας αιχμές πως καλύπτει οικονομικά συμφέροντα!

Μιλώντας χθες στον Σκάι, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) τόνισε πως είναι θετικός στο να πληρώνουν μέρος των νοσηλίων τους, καθώς εισάγονται στην εντατική “από επιλογή”. Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, καταπατούν το δημοκρατικό δικαίωμα των εμβολιασμένων που έχουν ανάγκη θεραπειών για άλλες νόσους, να τις καθυστερούν για τρίτη φορά μέσα στην πανδημία. Όπως είπε, αυτό προσθέτει κόστος πολλαπλάσιο, το οποίο θα πληρωθεί στη συνέχεια από όλους όσοι θεραπεύονται λίγο αργότερα από την ώρα που θα έπρεπε να θεραπεύονται. Εμφανίστηκε θετικός στο να πληρώνουν ένα μέρος των νοσηλίων, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες: “Ένα μέρος, δεν θα ήταν καθόλου παράλογο”, είπε.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), πρόεδρος της οποίας είναι η προερχόμενη από το κυβερνών κόμμα, Ματίνα Παγώνη. Με σημερινή ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ, την οποία υπογράφει η κ. Παγώνη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Κώστας Λιβαδάς και Χαράλαμπος Φασουλάκης, καταδικάζονται οι δηλώσεις του κ. Εξαδάκτυλου. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

“Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18 Νοεμβρίου δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια.

Δείτε ακόμα:  Επίδομα παιδιού: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις

Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.

Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο του και τη συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να τού υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων”…

Δείτε ακόμα:  Νοσοκομείο Γεννηματάς: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να αυτοκτονήσει

iatronet.gr