Σμαράγδα Καρύδη: Η σπάνια εξομολόγηση για τον Θοδωρή Αθερίδη

Με αφορμή το σκηνοθετικό της ντεμπούτο και την επιτυχία της στο θέατρο Βασιλάκου με την παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος» η Σμαράγδα Καρύδη μίλησε στο περιοδικό Κάπα της Καθημερινής και μίλησε για όλα.

Σε μια εξομολόγηση από καρδιάς η Σμαράγδα Καρύδη αναφέρθηκε στον Θοδωρή Αθερίδη, στο θέατρο, αλλά και στην πολιτική και τη διαφθορά που αναφέρει το έργο, που είναι πιο σύγχρονο από ποτέ, ακόμη κι αν γράφτηκε πριν 2 αιώνες.

Μιλώντας αρχικά για όσους θα εξέφραζαν δυσπιστία απέναντί της η Σμαράγδα Καρύδη μιλά με αφοπλιστική ειλικρίνεια και αποκαλύπτει: «Πράγματι τη δυσπιστία την έχω κατά καιρούς συναντήσει σε όλη την πορεία μου ως σήμερα. Κάποιοι δεν πίστευαν παλαιότερα ότι θα μπορούσα να κάνω κωμωδία. Νόμιζαν ότι είμαι μια μελαγχολική ξανθιά που είχε την ευκολία να υποδύεται μόνο ψυχρές γυναίκες – αράχνες. Κάποιοι άλλοι που βλέπουν τηλεόραση με θεωρούν τηλεοπτική ηθοποιό. Γιατί ρε φίλε τηλεοπτική; Κάθε χρόνο κάνω θέατρο».

Δείτε ακόμα:  Ηθοποιός από τις «Άγριες Μέλισσες» μιλά για τη συμμετοχή του στη σειρά (βίντεο)

Στη συνέχεια, η αγαπημένη ηθοποιός αποκάλυψε το λόγο που αποφάσισε να κάνει την πρώτη σκηνοθετική της προσπάθεια: «Αποφάσισα να ξεβολευτώ και να θυμηθώ όλους του λόγους για τους οποίους αγαπώ αυτή τη δουλειά, να παίξω μαζί της, να πειραματιστώ, να την δω με σφαιρικό τρόπο».

Τι γίνεται όμως, με τις κρίσεις πανικού. Η Σμαράγδα Καρύδη έχει αποκαλύψει πως για χρόνια βίωνε κρίσεις πανικού στη σκηνή… «Πράγματι όταν ξεκίνησα αυτήν τη δουλειά είχα πολλές φοβίες. Έτρεμα την έκθεση, ενώ ως ηθοποιός την αποζητούσα. Μέχρι τα τριάντα μου πέρασα αμέτρητες κρίσεις πανικού πάνω στη σκηνή. Δεν το επιτρέπω πια στον εαυτό μου».

Δείτε ακόμα:  Σοκάρει η Αντιγόνη Ψυχράμη: “Με έπιασαν όμηρο σε τράπεζα και μου έβαλαν πιστόλι στον κρόταφο”

Τέλος, η Σμαράγδα Καρύδη μίλησε και για την καρμική σχέση της με τον Θοδωρή Αθερίδη: «με έχει επηρεάσει μόνο προς το καλύτερο. Με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο. Ελπίζω να νιώθει το ίδιο».

tlife.gr