Σοφία Μανωλάκου: «Γνωστή ηθοποιός ήθελε να με μειώνει, ήταν άσχημη η καθημερινότητά μου»

Για την εποχή που περνούσε δύσκολα στο θέατρο από την κακή συμπεριφορά γνωστής ηθοποιού, μίλησε η Σοφία Μανωλάκου, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα On time και τη Σίσσυ Μενεγάτου.

Έχεις δεχτεί σεξουαλική ή άλλου είδους παρενόχληση στο θέατρο;

Σεξουαλική όχι. Λεκτική ναι, αν και με όλα αυτά που έχουμε ακούσει τελευταία, τα περιστατικά είναι αρκετά «βαριά», οπότε δεν ξέρω αν αυτό που έζησα εγώ μπορεί να συμπεριληφθεί στη λεκτική κακοποίηση.

Δείτε ακόμα:  Ναταλία Γερμανού: Συγκινήθηκε από τα… απρόσμενα γενέθλια στο πλατό

Αλλά σίγουρα με έχουν φέρει σε αρκετά δύσκολη θέση κάνοντας, χωρίς λόγο, άσχημη την καθημερινότητά μου. Αυτό το έχω νιώσει σε παράσταση με γνωστή ηθοποιό που ήθελε να με μειώνει. Δεν μίλησα, ήταν μόλις είχα βγει από τη σχολή. Το μεγαλύτερό μου λάθος ήταν ότι πίστεψα πως είχε δίκιο. Κι έτσι υπέφερα.

Παρ’ όλα αυτά με τον καιρό κατάλαβε ότι εκείνη έκανε λάθος και άλλαξε συμπεριφορά.

Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις που πραγματικά είναι για καταγγελία και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τη δική μου εμπειρία.

Δείτε ακόμα:  Άστραψε και βρόντηξε πάλι ο Γιάννης Μπέζος: «Υπάρχουν εκπομπές τελείως ανόητες που κάνουν νούμερα»…

Πώς βλέπεις όλο αυτό το σάλο που έχει ξεσπάσει στο θέατρο με τις καταγγελίες γυναικών ηθοποιών για σεξουαλική ή λεκτική βία;

Ελπίζω αυτό να είναι το έναυσμα για όλη την κοινωνία. Να δώσουμε το παράδειγμα για να σωθούν κι άλλες ψυχές. Δηλαδή, ένας άνθρωπος να γλιτώσει από μια κακοποίηση, από όλα αυτά τα περιστατικά, θα είναι κέρδος.

Σίγουρα είναι σοκαριστικό να έχουν συμβεί ή να συμβαίνουν και ειδικά από ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με τις τέχνες, που υποτίθεται ότι προάγουν το καλό και ότι θέλουν να πάνε την κοινωνία παρακάτω. Νιώθω μετά από όλο αυτό ότι επιτέλους η κοινωνία αρχίζει να ωριμάζει.

Δείτε ακόμα:  Survivor spoiler 20/6: Οριστικό! Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα με 10-9! (video)

newsit.gr