Σοφία Μασούρη: Αυτόλογη μεσοθεραπεία – PRP

Μια θεραπεία που αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την ανακούφιση από τον πόνο και την γρήγορη επούλωση τραυματισμένων συνδέσμων και αρθρώσεων λόγω των αυξητικών παραγόντων που υπάρχουν στο αίμα και κυρίως στα αιμοπετάλια .

Η μέθοδος αυτή γρήγορα βρήκε εφαρμογή και στην αισθητική δερματολογία και σε παθήσεις του τριχωτού. Στην αυτόλογη μεσοθεραπεία εκμεταλλευόμαστε την ίδια την ικανότητα του σώματός μας να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου χρησιμοποιώντας τον ορό του ασθενούς.

Έτσι αντιμετωπίζουμε ρυτίδες, ουλές ακμής και φωτογήρανση για ένα πιο φρέσκο και λαμπερό δέρμα, ενώ εφαρμόζεται και στο τριχωτό για την ενεργοποίησης των βλαστοκυττάρων και την αύξηση της τριχοφυΐας.

Απαιτείται μια απλή αιμοληψία, φυγοκέντρηση του αίματος και διαχωρισμός των αιμοπεταλίων. Το υλικό που προκύπτει από αυτή την επεξεργασία εγχύεται στο δέρμα με λεπτή βελόνα σε μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί 30-45 λεπτά.

Η θεραπεία αφήνει ένα ήπιο κοκκίνισμα στο δέρμα που συνήθως υποχωρεί μέσα σε ένα 24ωρο. Συνδυαστικά μπορούμε να εφαρμόσουμε Fractional Laser CO2, δερμοαπόξεση και μάσκες ενυδάτωσης για καλύτερα αποτελέσματα.

Μασούρη Σοφία
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος,MD,PhD
Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7 Ραφήνα
https://masouridermatologos.gr/