Σοφία Μασούρη: Ανδρικό δέρμα και βασικές συμβουλές περιποίησης

Το ανδρικό δέρμα διαφέρει από το γυναικείο δέρμα καθώς είναι πιο παχύ και με περισσότερο σμήγμα. Ωστόσο, η περιποίηση της ανδρικής επιδερμίδας δεν πρέπει να είναι ταμπού για τον ανδρικό πληθυσμό

Ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές περιποίησης:

Χρησιμοποιήστε ενυδατικό gel ξυρίσματος

Οι πόροι της επιδερμίδας του προσώπου σας πρέπει να μένουν ενυδατωμένοι, ώστε η λεπίδα να κυλά ομαλά πάνω στο δέρμα σας, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή του σαγονιού. Φροντίστε το προϊόν ξυρίσματος να προσφέρει πάντα ενυδάτωση.
Εφαρμόστε κρέμα ημέρας με αντιηλιακό σε πρόσωπο ,τριχωτό όταν λείπουν τα μαλλιά και στα αυτιά.
Μια καλή κρέμα ημέρας ενυδατώνει το δέρμα ,το διατηρεί σφριγηλό και όταν έχει αντιηλιακή δράση και προστατεύει από τις επιδράσεις του ήλιου.’Ετσι, αποφεύγετε τις δυσχρωμίες , την φωτογήρανση και τις ευρυαγγείες ενώ αποτρέπεται και η εμφάνιση προκαρκινικών και καρκινικών βλαβών.

Δείτε ακόμα:  Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στους θανάτους από ναρκωτικά

Θεραπεύστε την θυλακίτιδα

Η θυλακίτιδα είναι μια φλεγμονή του “σάκκου” που περιέχει τη ρίζα της τρίχας και που δέχεται την επίθεση ενός μικροβίου (συχνά του χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου) ή ενός μύκητα.
Εκδηλώνεται με μικρά κόκκινα σπυράκια που φλεγμαίνουν και τα οποία εντοπίζονται συχνά στο λαιμό . Ρωτήστε το δερματολόγο για την καλύτερη θεραπεία .
Ξύρισμα ,όχι πια μπελάς
Ηλεκτρική μηχανή .Το ξύρισμα με ηλεκτρική μηχανή θεωρείται μη επιθετικό και προϋποθέτει καλή προετοιμασία. Ειδικότερα όταν η τρίχα είναι από πριν ανασηκωμένη και σκληρή. Και ξυράφι, αλλά με προσοχή και κατάλληλα προϊόντα.

Δείτε ακόμα:  Οι πολιτικοί ζουν περισσότερο από τους απλούς πολίτες σύμφωνα με έρευνα

Επιλέξτε θεραπείες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας

Μην ξεχνάτε τη ευεργετική επίδραση ενός δερματολογικού καθαρισμού που θα δώσει ανάσα στο δέρμα σας. Επίσης 2 με 3 peelingsτο χειμώνα θα δώσουν μια ανανέωση στο δέρμα χωρίς να απαιτείται μακρύς χρόνος αποθεραπείας.

Το ανδρικό δέρμα έχει τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του ,εμπιστευτείτε τον δερματολόγο σας.

Μασούρη Σοφία
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος,MD,PhD
Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7 Ραφήνα
http://holisticskincarecentre.gr/