Σοφία Μασούρη: Δερματολογικός καθαρισμός, γιατί ομορφιά σημαίνει καθαρό δέρμα

Αποχαιρετώντας σιγά σιγά το καλοκαίρι το δέρμα μας χρειάζεται εντατική φροντίδα και ενυδάτωση. Ο επαγγελματικός καθαρισμός προσώπου είναι όμως η αρχή όλων των θεραπειών. Καλό είναι να προηγείται της όποιας θεραπείας αποφασίσουμε να κάνουμε.

Στο δέρμα του προσώπου υπάρχουν άφθονοι σμηγματογόνοι αδένες που εκκρίνουν το σμήγμα, την ουσία εκείνη που διατηρεί την επιδερμίδα λιπαρή και ενυδατωμένη. Σε απλές περιπτώσεις ξεκινάμε με δερμοαπόξεση με διαμάντι που αφαιρεί όλα τα νεκρωμένα κύτταρα της επιδερμίδας.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Ξεκίνησε εκ νέου δοκιμές για το εμβόλιο η AstraZeneca

Στη συνέχεια με ειδικό εργαλείο γίνεται καθαρισμός και μηχανική διάνοιξη όλων των φαγεσώρων (μαυράκια) που καθαρίζονται βαθιά. Σε περιπτώσεις με μέτρια ή και βαριά ακμή ο καθαρισμός αυτός επιταχύνει την γρήγορη ανταπόκριση στην θεραπεία και έτσι αποφεύγουμε την δημιουργία ουλών και σημαδιών .

Η διαδικασία είναι απλή και συνήθως δεν χρειάζεται τοπική αναισθησία. Μετά τον καθαρισμό εφαρμόζεται μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης που καταπραΰνει το δέρμα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πρόσωπο καθαρό και λαμπερό για μεγάλο χρονικό διάστημα που δεν χρειάζεται να μακιγιαριστεί για να φαίνεται όμορφο .

Δείτε ακόμα:  Το αντιγριπικό εμβόλιο «σύμμαχος» κατά του κορονοϊού

Μην καλύπτετε το δέρμα σας, αποκαλύψτε την ομορφιά του .

Μασούρη Σοφία
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος,MD,PhD
Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7 Ραφήνα
http://holisticskincarecentre.gr/