Σοφία Μασούρη: Η μεσοθεραπεία με microneedling

Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας…

Το skinpen είναι μια θεραπεία κατά την οποία δημιουργούνται πολλαπλές μικρές οπές στο δέρμα. Αυτό αντιδρά στους μικροτραυματισμούς ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες, τα κύτταρα του δέρματος τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, προκειμένου να αναπλάσει τις προκαλούμενες φθορές.

Το φυσικό αυτό αποτέλεσμα ενισχύεται με την έγχυση «κοκτέιλ» ουσιών στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, που ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες μπορεί να περιλαμβάνει μικρού μορίου υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και ενυδατικούς παράγοντες. Πρόκειται για μια καλά ανεκτή θεραπεία που εφαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες προληπτικά ή θεραπευτικά .

Το αποτέλεσμα είναι ορατό σε λίγες ώρες και γίνεται πιο έντονο με το πέρασμα των ημερών καθώς ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία της αναγέννησης και ανανέωσης των κυττάρων από μέσα προς τα έξω.

Το skinpen προτείνεται για την αντιμετώπιση των ουλών ακμής, των πανάδων και δυσχρωμιών , της σύσφιξης της επιδερμίδας, της λείανσης μικρών γραμμών και της επαναφοράς της φυσικής λάμψης και υγιούς εμφάνισης.

Καθώς ο δερματολόγος μπορεί να ρυθμίσει την ταχύτητα και το βάθος που θα προσεγγίσουν οι βελόνες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο «δύσκολες» περιοχές, όπως γύρω από τα μάτια, τη μύτη και τα χείλη.

Μετά την θεραπεία των πολλαπλών νυγμών, το δέρμα θα είναι ερεθισμένο (κόκκινο) τις πρώτες 12 με 24 ώρες.

Στο ιατρείο εφαρμόζεται ειδική μάσκα που βοηθά στην αποθεραπεία. Σύντομα το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και λείο – το αποτέλεσμα γίνεται πιο εμφανές με τις επαναλήψεις (συνήθως 3-5) οπότε βλέπουμε και λείανση σε μικρές ρυτίδων και σημαντική βελτίωση σε σημάδια από ακμή.

Μασούρη Σοφία
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, MD, PhD
Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7, Ραφήνα
http://holisticskincarecentre.gr/

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.