Σοφία Μασούρη: Πως μπορούμε να αποφύγουμε την εμφάνιση πανάδων και λεκέδων στο δέρμα μας το καλοκαίρι;

Η παρουσία τουμελάσματος (πανάδων) και των λεκέδων από την έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιδεινωθεί τους καλοκαιρινούς μήνες με την έντονη ηλιοφάνεια. Πως λοιπόν μπορούμε να το αποφύγουμε και να προστατέψουμε το δέρμα μας;

Αρχικά καλό είναι κατά την διάρκεια του χειμώνα να προβούμε σε θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης και λεύκανσης όπως είναι το microneedling, peelings με τρανεξαμικό οξύ, μεσοθεραπείες λεύκανσης ή στοχευμένες θεραπείες laser που βελτιώνουν γενικά την ποιότητα του δέρματος προσφέροντας ενυδάτωση και λάμψη.

Αυτό επιτυγχάνεται είτε μέσω της προσθήκης υαλουρονικού οξέος είτε μέσα από την διαδικασία νεοκολλαγένεσης. Φυσικά ο δερματολόγος μπορεί και με τη χρήση γαληνικών σκευασμάτων ή τη χρήση οξέων να ενισχύσει το αποτέλεσμα αυτό.

Επίσης, σημαντική είναι η χρήση της βιταμίνης C σε φαρμακοκαλλυντικά που έχει αντιοξειδωτική δράση και μειώνει τους λεκέδες στο πρόσωπο αλλά και σε περιοχές όπως είναι το στέρνο και τα χέρια. Η βιταμίνη C δημιουργεί ένα επιπλέον φιλμ προστασίας της επιδερμίδας έναντι του ήλιου και διπλή προστασία μαζί με το αντιηλιακό.

Είναι γνωστό ότι όταν φροντίζουμε το δέρμα μας με συνέπεια και σύμφωνα με τις συμβουλές του δερματολόγου θα πετυχαίνουμε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα τόσο άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου.

Ρωτήστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις.

Μασούρη Σοφία
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, MD, PhD
Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7, Ραφήνα
http://holisticskincarecentre.gr/

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.