Σοφία Μασούρη: Προσέξτε το δέρμα των παιδιών μετά το καλοκαίρι

Είναι συχνό μετά τους καλοκαιρινούς μήνες το δέρμα των παιδιών να παρουσιάζει ποικίλες διαταραχές. Η πιο συχνή εκδήλωση είναι η έντονη ξηρότητα μετά την μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο και την θάλασσα .Αυτή μπορεί να παρουσιαστεί με απολέπιση, διάφορες δυσχρωμίες και με συμπτώματα κνησμού.

Ένα άλλο συχνό νόσημα είναι η ατοπική δερματίτιδα που προσβάλλει συχνά το πρόσωπο και τις πτυχές στα παιδιά. Με την έναρξη του κρύου θα χρειαστεί να προμηθευτούμε ειδικά προϊόντα που διατηρούν το ευαίσθητο δέρμα των παιδιών καλά ενυδατωμένο και θα πρέπει να εφαρμόζονται καθημερινά χωρίς διακοπή.

Δείτε ακόμα:  Αλλαγές στη χορήγηση της ασπιρίνης - Ποιους αφορά

Επίσης καλό είναι να ελέγξουμε το δέρμα των παιδιών για μολυσματικά νοσήματα πριν την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων .Ένας βασικός έλεγχος περιλαμβάνει τις μυρμηκιές, τα μολυσματικά κηρία και την μολυσματική τέρμινθο που είναι πολύ μεταδοτικά . Αυτά τα νοσήματα πρέπει να θεραπευτούν πριν τα παιδιά βρεθούν σε χώρους όπως κολυμβητήριο και γυμναστήριο. Τα παιδιά θα πρέπει να τηρούν μια καλή υγιεινή κατάσταση για την υγεία όλων .

Τέλος με τη χρήση της μάσκας και των αντισηπτικών καλό θα είναι να προσέξουμε επίσης το δέρμα του προσώπου και των χεριών .Η μάσκα μπορεί να προκαλέσει μια μορφή ακμής και συγχειλίτιδες επειδή εγκλωβίζονται το σμήγμα και τα σταγονίδια και θα πρέπει να λάβουμε τη συμβουλή του δερματολόγου όταν αυτά επιμένουν.

Δείτε ακόμα:  ΕΜΑ: «Πράσινο φως» για τρίτη δόση με το εμβόλιο της Moderna

Τέλος ,επειδή συχνά βλέπουμε δερματίτιδες χεριών από τη χρήση των αντισηπτικών καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε πολύ ερεθιστικά αντισηπτικά και να φροντίζουμε τα παιδιά στην τσάντα τους εκτός από τα αντισηπτικά να έχουν και μια καλή ενυδατική χεριών που θα χρησιμοποιούν πολλές φορές μέσα στην ημέρα .

Μασούρη Σοφία
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, MD, PhD
Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7, Ραφήνα
http://holisticskincarecentre.gr/