Σοφία Μασούρη: Ψωρίαση και νέες θεραπείες

Η ψωρίαση είναι μία χρόνια δερματική πάθηση, μη μεταδοτική αλλά με μία ιδιαίτερη επίπτωση στην ψυχολογία των ασθενών λόγω της ερυθρότητας και της απολέπισης των εξανθημάτων της.

Στη διαχείριση του νοσήματος είναι σημαντική η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της νόσου για τη μείωση τόσο της φλεγμονής όσο και την αντιμετώπιση των συννοσηροτήτων.

Σήμερα διαθέτουμε μία φαρέτρα θεραπευτικών αγωγών που περιλαμβάνει και βιολογικές θεραπείες.

Οι βιολογικές αυτές θεραπείες συχνά οδηγούν σε πλήρη κάθαρση του ψωριασικού δέρματος, χορηγούνται από το στόμα ή με ενέσιμη μορφή υποδορίως και με συχνότητα από μια φορά εβδομαδιαίως μέχρι και μια φορά ανα τρίμηνο. Ο ψωριασικός ασθενής μπορεί πλέον να απολαμβάνει ένα καθαρό δέρμα και να ‘ξεχάσει ΄την ψωρίαση του, αφού με τις αραιές δόσεις δεν επιβαρύνει καθόλου την καθημερινότητα του.

Η γρήγορη έναρξη της θεραπείας σταματάει τις μόνιμες βλάβες της ψωρίασης.

Αν η ψωριασική αρθρίτιδα δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση ή καταστροφή των αρθρώσεων και αναπηρία.

Η Δρ Μασούρη έχει διατελέσει στέλεχος του ιατρείου ψωρίασης του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός για 10 έτη και στη συνέχεια ακαδημαϊκός υπότροφος στο αντίστοιχο ιατρείο στο νοσοκομείο Αττικό, έχει διαχειριστεί πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών με ήπια, μέτρια και σοβαρή ψωρίαση. Ως ένδειξη της εμπειρίας της σε αυτό το νόσημα, συμμετέχει σε νέες κλινικές μελέτες που αφορούν νέα φάρμακα στο πεδίο της ψωρίασης.

Μασούρη Σοφία
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, MD, PhD
Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7, Ραφήνα
http://holisticskincarecentre.gr/

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.