Σοφία Μασούρη: Τι είναι τα αντιηλιακά και πως πρέπει να χρησιμοποιούνται

Τα αντηλιακά διατίθενται σήμερα σε διάφορες μορφές όπως είναι κρέμα, σπρέι, τζελ, και έχουν την ικανότητα να απορροφούν ή να αντανακλούν μέρος της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) του Ήλιου.

Τα οφέλη είναι πολλά και ανεκτίμητα καθώς προστατεύουν από το ηλιακό έγκαυμα, την γήρανση του δέρματος που εμφανίζεται με την ανάπτυξη ρυτίδων, σκοτεινών κηλίδων και χαλάρωσης του δέρματος.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η προστασία από τον καρκίνο του δέρματος που εμφανίζεται με διάφορες μορφές και μπορεί να είναι θανατηφόρος.

Ανάλογα με τον τρόπο δράσης, τα αντηλιακά μπορούν να ταξινομηθούν σε φυσικά αντηλιακά (δηλαδή, οξείδιο του ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου, τα οποία παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος και κυρίως αντανακλούν το υπεριώδες φως) ή χημικά αντηλιακά (δηλαδή, οργανικά φίλτρα UV, τα οποία απορροφούν το υπεριώδες φως).

Τι σημαίνει SPF?

Καλό είναι να απολαμβάνουμε το καλοκαίρι, τον ήλιο και την θάλασσα αλλά όπως βλέπουμε παρακάτω θα πρέπει να αποφεύγονται οι μεσημβρινές ώρες 12 με 4 που οι βλαβερές ακτίνες UVA/UVB είναι στο μέγιστο και πάντα να φοράμε και να ανανεώνουμε συχνά το αντιηλιακό μας.

Για την ορθή επιλογή του αντιηλιακού ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες κάθε ατόμου συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Μασούρη Σοφία
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, MD, PhD
Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7, Ραφήνα
http://holisticskincarecentre.gr/

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.