Σοφία Μασούρη: Βιολογικές θεραπείες, ένα αποτελεσματικό φάρμακο κατά της ψωρίασης

Η ψωρίαση είναι μία χρόνια δερματοπάθεια που συνοδεύεται συχνά από συννοσηρότητες όπως είναι η ψωριασική αρθρίτιδα και ονυχία ,το μεταβολικό σύνδρομο ,οι καρδιοπάθειες και η κατάθλιψη.

Σήμερα διαθέτουμε μία φαρέτρα θεραπευτικών αγωγών που περιλαμβάνει και τις βιολογικές θεραπείες.
Οι βιολογικές αυτές θεραπείες αποτελούν πλέον στοχευμένες θεραπείες που αναστέλλουν ένα συγκεκριμένο μόριο που βρίσκεται μέσα στον κύκλο φλεγμονής της νόσου .Για παράδειγμα ο anti-TNF , η IL17 και η IL23 είναι μόρια που επιδρούν στα κύτταρα του δέρματος και γίνεται η ψωρίαση .Αυτή η γνώση είναι προϊόν μακροχρόνιων ερευνών καθώς και πολλών κλινικών μελετών ανα τον κόσμο.

Δείτε ακόμα:  Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στους θανάτους από ναρκωτικά

Οι βιολογικές λοιπόν θεραπείες που ονομάζονται έτσι λόγω της βιοτεχνολογίας τους και της στοχευμένης δράσης τους δεν επηρεάζουν αρνητικά άλλα σημαντικά όργανα όπως το ήπαρ και τα νεφρά ,γεγονός που ίσχυε συχνά με τις παλαιότερες θεραπείες από το στόμα.’Ετσι πέρα από την υψηλή αποτελεσματικότητα τους θεωρούνται και πιο ασφαλή ,πάντα βέβαια υπό την καθοδήγηση και τον έλεγχο του δερματολόγου.

Σε πολύ υψηλά ποσοστά οδηγούν σε πλήρη κάθαρση του ψωριασικού δέρματος με μια εύκολη δόση που μπορεί να είναι μια φορά εβδομαδιαίως μέχρι και μια φορά ανα τρίμηνο. Ο ψωριασικός ασθενής μπορεί πλέον να απολαμβάνει ένα καθαρό δέρμα και να ‘ξεχάσει ΄την ψωρίαση του, αφού με τις αραιές δόσεις δεν επιβαρύνει καθόλου την καθημερινότητα του.

Δείτε ακόμα:  Οι πολιτικοί ζουν περισσότερο από τους απλούς πολίτες σύμφωνα με έρευνα

Η γρήγορη έναρξη της θεραπείας σταματάει τις μόνιμες βλάβες της ψωρίασης και δίνει στον ασθενή την δυνατότητα να χαίρεται τη ζωή του και την υγεία του.

Μην κρύβετε λοιπόν πλέον τα συμπτώματα της ψωρίασης. Ενημερωθείτε από το δερματολόγο σας γιατί σήμερα η ψωρίαση αντιμετωπίζεται και με μεγάλη επιτυχία .

  • Η Δρ Μασούρη έχει διατελέσει στέλεχος του ιατρείου ψωρίασης του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός για 10 έτη και στη συνέχεια ακαδημαϊκός υπότροφος στο αντίστοιχο ιατρείο στο νοσοκομείο Αττικό, έχει διαχειριστεί πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών με ήπια, μέτρια και σοβαρή ψωρίαση. Ως ένδειξη της εμπειρίας της σε αυτό το νόσημα, συμμετέχει σε νέες κλινικές μελέτες που αφορούν νέα φάρμακα στο πεδίο της ψωρίασης.
Δείτε ακόμα:  Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στους θανάτους από ναρκωτικά

Μασούρη Σοφία
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, MD, PhD
Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7, Ραφήνα
http://holisticskincarecentre.gr/