Σοφία Μασούρη: Υαλουρονικό οξύ – Ασφάλεια & αποτελεσματικότητα για σφριγηλότητα, όγκο και φυσική ελαστικότητα

Καθώς μεγαλώνουμε σε ηλικία, το πρόσωπό μας χάνει μέρος του όγκου του, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σκιών και «άδειων» περιοχών.

Η δημιουργία ζυγωματικών (σε αναλογία με το υπόλοιπο πρόσωπο και που προσφέρουν καλή στήριξη), όμορφων και με όγκο χειλιών και το σβήσιμο ρυτίδων όπως των περιστοματικών (που προδίδουν την ηλικία και δίνουν έκφραση θλίψης) και των βαθιών ρινοπαρειακών (που προδίδουν χαλάρωση), είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις που διορθώνουμε με επιτυχία στο ιατρείο, πάντα με φυσικό αποτέλεσμα.

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία (πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη, τη λεγόμενη γλυκοζαμινογλυκάνη GAG), που υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα όπως πχ στο δέρμα, στο υγρό που περιβάλλει τους οφθαλμούς, σε μερικούς χόνδρους και στο αρθρικό υγρό και έχει την ιδιότητα να συγκρατεί το νερό στο δέρμα, με αποτέλεσμα σφριγηλότητα, όγκο και φυσική ελαστικότητα.

Όταν το υαλουρονικό οξύ εγχέεται στο ανθρώπινο σώμα, λειτουργεί ως ένα υπόστρωμα το οποίο υποστηρίζει τον ιστό που έχει χάσει τον όγκο του.

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική για αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει μια εξατομικευμένη προσέγγιση .Λάβετε μια προσωπική ενημέρωση για τυχόν απορίες που έχετε.

Μασούρη Σοφία
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, MD, PhD
Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7, Ραφήνα
http://holisticskincarecentre.gr/

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.