Σοκ! “Εσφαξαν” θαλάσσια χελώνα!

Μετά το πρόσφατο τραγικό περιστατικό με τη θανάτωση σκύλου στη Νάξο, σειρά πήρε μια άτυχη θαλάσσια χελώνα που γνώρισε απάνθρωπη επίθεση και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από ανεγκέφαλους.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» βρέθηκε μπροστά σε ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν την Κυριακή το μεσημέρι.

Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου ενημερώθηκαν για ένα περαστικό με εκθαλασσωμένη χελώνα στην παραλία του Αγίου Προκοπίου κι αφού ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Νάξου, έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν το τραυματισμένο μέχρι θανάτου, θαλάσσιο ερπετό.

Σύμφωνα με καταγγελίες του Συλλόγου, αντίκρισαν μια ενήλικη αρσενική caretta – caretta που βρισκόταν στην ακτογραμμή σε ημιθανή κατάσταση.

«Εντοπίσαμε τη χελώνα που αρχικά φαινόταν ζωντανή. Τη μεταφέραμε στην παραλία και διαπιστώσαμε ότι ήταν σε ημιθανή κατάσταση ή είχε επιθανάτιες αντιδράσεις», τονίζουν άνθρωποι του Συλλόγου.

Αφού επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του θαλάσσιου ερπετού και μετά από λεπτομερή έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η χελώνα είχε στο λαιμό της μια τομή 5 εκατοστών η οποία έτρεχε ακόμα αίμα…

Στη συνέχεια στο σημείο κατέφθασαν το Λιμενικό και κτηνίατροι της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Πραγματοποιήθηκε νεκροψία στο άτυχο ερπετό και διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του προήλθε από «τέμνον όργανο στην περιοχή του λαιμού».

Σε οργισμένη ανακοίνωση του, ο σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Ενώ πιστεύαμε ότι τέτοιες απάνθρωπες ενέργειες δεν θα επαναληφθούν στο νησί μας, μια «ανακάλυψη» ήρθε να μας διαψεύσει και να μας θυμίσει ότι οι εγκληματίες συνεχίζουν να δρουν κατά αυτόν τον τρόπο στις θάλασσες μας».

Χωρίς να μπορεί να ξεχάσει τα δεκάδες περιστατικά τα τελευταία χρόνια με τις σκοτωμένες χελώνες σε παραλίες του νησιού ο σύλλογος υπογραμμίζει ότι: «Αφήνουμε τις αρμόδιες Αρχές και τη Δικαιοσύνη να πράξουν τα περαιτέρω νόμιμα και ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία χελώνα που έχασε τη ζωή της με αυτό τον τρόπο και να μην επαναληφθούν γεγονότα προηγούμενων ετών».