Σοκ! Οδηγίες για αυτοκτονία σε βίντεο στο YouTube Kids

Το YouTube Kids θεωρείται μια φιλική πλατφόρμα προς τους ανήλικους χρήστες, όμως τελικά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Μια μητέρα από τη Φλόριντα εντόπισε στο YouTube Kids βίντεο που δείχνουν στα παιδιά πως να αυτοκτονήσουν! Όσο απίστευτο και αν ακούγεται στο συγκεκριμένο βίντεο εμφανίζεται ένας άνδρας με γυαλιά ηλίου, ο οποίος εξηγεί στα παιδιά πως να κόψουν τις φλέβες τους!

Η μητέρα η οποία είναι παιδίατρος ζήτησε να αφαιρεί το εν λόγω βίντεο από την ιστοσελίδα ενώ ενημέρωσε και διάφορες ομάδες για το θέμα αυτό. Μάλιστα το βίντεο αυτό κατέβηκε από το YouTube Kids μετά από μια εβδομάδα.

Το γεγονός αυτό την τάραξε και την έκανε να αρχίσει να ψάχνει ενδελεχώς τα βίντεο που υπάρχουν στο YouTube Kids και τα αποτελέσματα την σόκαραν ακόμη περισσότερο, καθώς καταγγέλλει πως υπάρχουν βίντεο που δικαιολογούν την ενδοοικογενειακή βία, τη σεξουαλική παρενόχληση, τη σωματεμπορία, ενώ σε άλλο βίντεο φαινόταν ένα μακελειό σε σχολείο!

Η Φρι Χες εντόπισε τέτοια βίντεο και στο YouTube και ζήτησε και πάλι αν αφαιρεθεί, κάτι το οποίο έγινε μετά από μερικές ημέρες. Η παιδίατρος με δηλώσεις της στο CNN ανέφερε πως: “ Θυμώνω, θλίβομαι και εκνευρίζομαι. Είμαι παιδίατρος και βλέπω όλο και περισσότερα παιδιά που προσπαθούν να αυτοτραυματιστούν ή κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα κοινωνικά δίκτυα και τέτοια περιστατικά συμβάλλουν σε αυτή την αύξηση”.

“Υπήρχαν τόσο πολλά βίντεο που απλά έπρεπε να σταματήσω να τα σημειώνω”, ανέφερε η κ. Χες που ζήτησε από την πλατφόρμα να ελέγχει με πιο αποτελεσματικό τρόπο τα βίντεο που εμφανίζονται στο YouTube Kids.

Η απάντηση του YouTube ήταν πως εργάζονται πολύ σκληρά για κάνουν τα βίντεο στην πλατφόρμα φιλίκα προς τα παιδιά και πως οι καταγγελίες αυτές λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν.

«Τα βίντεο τα οποία έχουν καταγγείλει οι χρήστες ελέγχονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και όποια βίντεο δεν έχουν καμία δουλειά μέσα στην εφαρμογή αφαιρούνται. Την ίδια ώρα, επενδύουμε σε νέους ελέγχους για τους γονείς, μεταξύ των οποίων η δυνατότητα να επιλέγονται χειροκίνητα τα βίντεο και τα κανάλια στην εφαρμογή. Κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις στα συστήματά μας και γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνει και άλλη δουλειά».

Πηγή: CNN