Σοκάρει η ομολογία του 14χρονου που συνελήφθη για φωτιά: “Μου αρέσουν οι καπνοί”

Ο 14χρονος έβαλε 13 φορές φωτιές σε Μαλεσίνα και Θεολόγο, στη Φθιώτιδα, ενώ ομολόγησε τις πράξεις του και είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες.

Σοκάρει η ομολογία του 14χρονου που συνελήφθη για τις φωτιές σε Μαλεσίνα και Θεολόγο, καθώς οι αρχές έφτασαν σε αυτόν αξιοποιώντας τα στοιχεία που προέκυψαν.

«Μου άρεσαν οι φωτιές και οι καπνοί» φέρεται να είπε κατά την ανάκρισή του, όπου ομολόγησε ότι εκείνος ήταν που επιχείρησε να αρχίσει πυρκαγιές 13 φορές. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές μιλώντας στην ΕΡΤ και μεταφέροντας την ενημέρωση που είχε από την υπεύθυνη προϊσταμένη της Πυροσβεστικής Λαμίας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε το παιδί στις αρχές, τις φωτιές τις έβαζε χρησιμοποιώντας σπίρτα, ενώ κινούνταν με το ποδήλατό του. Η τελευταία απόπειρά του ήταν το απόγευμα της Τρίτης, όταν τελικά οι αρχές διασταυρώνοντας τα στοιχεία μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν από βιντεοληπτικό υλικό ότι ήταν παρών σε όλες τις απόπειρες εμπρησμού.

Δείτε ακόμα:  Ζευγάρι πέθανε από κορονοϊό με διαφορά λίγων ημερών – Συντετριμμένη η οικογένεια

Σημειώνεται ότι από τις 13 φωτιές που έβαλε τις τελευταίες δύο εβδομάδες η μεγαλύτερη ήταν στις αρχές Αυγούστου όταν όλη η χώρα ήταν σε συναγερμό λόγω του υψηλού κινδύνου. Από τις 13 φωτιές η μία έκαψε σπίτια, ελιές και πεύκα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λοκρών, ο 14χρονος, ο οποίος κρατείται στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Αταλάντης θα οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στην Εισαγγελία Λαμίας όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι γονείς του αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για αμέλεια.

Δείτε ακόμα:  To «βαρύ» παρελθόν του 33χρονου που κατέσφαξε τη μητέρα του

Την υπόθεση ερευνούσαν και εξιχνίασαν το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και η ασφάλεια Φθιώτιδας.

sputniknews.gr