Σουφλέ (moelleux) σοκολάτας

Υλικά για 6 μερίδες

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
100 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
2 αυγά
2 κρόκους αυγών
110 γρ ζάχαρη άχνη
35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
4 κ.γ. φυστικοβούτυρο
4 κ.γ. dulce de leche
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
λίγο αλάτι
λίγο βούτυρο ακόμα για να βουτυρώσουμε τις φόρμες

Για το σερβίρισμα

κακάο
λιωμένη κουβερτούρα
παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που δεν χρειάζεται μίξερ!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο πάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να γίνει λεία (εναλλακτικά μπορούμε να ετοιμάσουμε το μείγμα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1,5-2 λεπτά).

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μη φαίνεται καθόλου ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας το μείγμα αυγών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα για 1-2 λεπτά.
Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε και πάλι καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο 6 φόρμες για σουφλέ/ muffins.

Μοιράζουμε το μείγμα, με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουτάλι, στις φόρμες μέχρι την μέση της κάθε μίας.
Σε δύο από τις φόρμες στο κέντρο τους βάζουμε δύο κουταλιές του γλυκού φυστικοβούτυρο και πιέζουμε ελαφρά με το χέρι.

Στις άλλες δύο βάζουμε δύο κουταλιές του γλυκού dulce de leche και πιέζουμε πάλι ελαφρά.
Ενώ τις δύο τελευταίες τις αφήνουμε ως έχουν.

Μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας στις 6 φόρμες (γεμίζουμε τα 2/3 από την κάθε φόρμα στο σύνολο με μείγμα)

Σε ένα ταψί βάζουμε τις φόρμες και ψήνουμε για 8-10 λεπτά (τοποθετούμε στην πάνω θέση του φούρνου).
Μετά απο 8-10 λεπτά βγάζουμε αμέσως τα κέικ από το φούρνο. Μπορεί να φαίνονται λίγο άψητα στη μέση αλλά μη σας νοιάζει γιατί έτσι πρέπει να είναι. Τα αφήνουμε πολύ λίγο (μερικά δευτερόλεπτα), να ξεκουραστούν μέσα στην φόρμα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με παγωτό , λιωμένη σοκολάτα και κακάο.

πηγή:http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/soyfle-moelleux-sokolatas

Εκτέλεση συνταγής, φωτό: Βαγγέλης Κόρακας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.