Σπαράζει καρδιές ο πατέρας της 6χρονης – «Έφτασε τρεις φορές στο τέλος, τη μία ήμασταν μπροστά» (video)

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της 6χρονης από την Κρήτη, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.

Ο τραγικός πατέρας, περιέγραψε -μιλώντας στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star, ό,τι συνέβη από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και την Κυριακή που μετέφεραν το παιδί στο ΠΑΓΝΗ:

«Ήταν εντελώς ξαφνικό, την πήραμε από το σχολείο στις 4:00 το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι δασκάλες δεν μας είπαν τίποτα, ούτε ότι δεν τρώει, ούτε ότι παραπονεθεί, ούτε ότι είναι κακοδιάθετη, ούτε να μην κοιμάται το βράδυ να μας ενοχλεί. Το βράδυ της Παρασκευής κατά τις 7:00 περίπου ξεκίνησε να ανεβάζει πυρετό.

Της δώσαμε αντιπυρετικό, έπεσε ο πυρετός όμως μετά από λίγο συνέχισε και του ξαναδώσαμε στο τρίωρο εναλλάξ τα αντιπυρετικά. Μειωνόταν λίγο αλλά δεν έπεσε τελείως, ήταν μέχρι 38,5 αλλά 40άρια δεν «πιάσαμε» όσο ήταν στο σπίτι. Την Κυριακή στις 11:00 όταν την πήγαμε στο νοσοκομείο έφτασε 40 ο πυρετός».

Ήμουν σε συνεννόηση με τον γιατρό

«Φτάνοντας στη μεταφορά του παιδιού στο ΠΑΓΝΗ, ο πατέρας της 6χρονης είπε «την Κυριακή την πήγαμε στο νοσοκομείο γιατί είχε παρουσιάσει δύσπνοια, δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλά, ζοριζόταν στην αναπνοή και μετά έγινε ότι έγινε. Όταν την εξέτασε η πρώτη παιδίατρος στα Επείγοντα Περιστατικά, φώναξαν αμέσως το φορείο με το οξυγόνο και της έκαναν εισαγωγή. Οι κοπέλες από την Παιδιατρική από μόνες τους- γιατί κάτι δεν τους άρεσε στην εικόνα- ήρθαν να δουν το παιδί και με το που το είδαν αμέσως την πήγαν στην εντατική».

«Το παιδί έφτασε τρεις φορές κοντά στο τέλος του και τη μία φορά ήμασταν μπροστά… Μας φώναξαν εμένα και τη μητέρα του μέσα διότι νόμιζαν πως δεν θα επανέλθει, και την επανέφεραν μπροστά στα μάτια μας… Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι θέαμα ήταν αυτό», λέει συγκλονισμένος.

Η επίσημη ανακοίνωση
Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, γνωστοποιήθηκε η αιτία θανάτου του 6χρονου κοριτσιού που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Η αιτία θανάτου της μικρής Χαράς οφείλεται στην ύπαρξη λοιμογόνου συνδυασμού του ιού της γρίπης και του σταφυλόκοκκου. Μάλιστα -όπως υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά- «αυτός ο συνδυασμός είναι αρκετός για να καταλήξει ένα υγιές άτομο».

Αυτό που τονίστηκε από τους γιατρούς είναι ότι η κλινική εικόνα που είχαν για το 6χρονο κορίτσι, πριν τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, έδειχναν μηνιγγίτιδα.

Ωστόσο, οι έλεγχοι στη συνέχεια δεν έδειξαν μηνιγγίτιδα.

alphafreepress.gr