Σπάτα – Αρτέμιδα: “Πόλεμος” για τα tablet – “Δεν είναι δυνατόν να χάνονται επιχορηγήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ”

“Πόλεμος” στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος για τα tablet. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η “Ανάσσα” αναφέρει η  παράταξή δεν συμμετείχε στην χθεσινή Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς  χάνονται επιχορηγήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Αναλυτικά:

Όλοι πολιτικοί που ασκούν διοίκηση, πρέπει να γνωρίζουν ότι παίζοντας πολιτικά παιχνίδια με τα νούμερα και τις λέξεις, παίζουν με ψυχές ανθρώπων και τις ανάγκες τους.

Το γνωρίζουμε ότι είναι κυρίως ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης, ο εξοπλισμός των μαθητών με το απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε όλοι ισότιμα να συμμετέχουν στο νέο τρόπο εκπαίδευσης, την τηλεκπαίδευση, που έφερε η πανδημία. Όμως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγο της εγγύτητας που έχει με τον πολίτη, τον φίλο, τον γείτονα, τον συγγενή, πρέπει εδώ να παίξει κομβικό ρολό. Δεν είναι άμοιρη ευθυνών, καθώς αποτελεί στην ουσία το δεύτερο επίπεδο κρατικής εξουσίας, στην Χώρα μας.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Νέος κύκλος διαδικτυακών διαλέξεων της Βιβλιοθήκης Marie Blanche

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο αποφάσισε τον Απρίλιο του 2020, να προχωρήσει στην αγορά tablet, για το σύνολο των μαθητών της πόλης μας. Από τότε τίποτα, μετά από πιέσεις μας πριν λίγες ημέρες μοιραστήκαν 1-2 ανά σχολείο, όταν οι καταγραμμένες ανάγκες του Απριλίου ανερχόταν σε τουλάχιστον 600.

Στην Οικονομική Επιτροπή, που θεωρητικά είναι το όργανο για την υλοποίηση της ανωτέρω απόφασης του Δημοτικού Συμβούλου και προεδρεύει ο κος Μάρκου, δεν ήρθε καμία απόφαση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για το θέμα, δεν ξεκίνησε η Επιτροπή καμία διαγωνιστική διαδικασία. Είστε κε Μάρκου ανακόλουθος των εντολών του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακόλουθος του δικών σας αποφάσεων. Εμείς δεν είμαστε συνοδοιπόροι σας σε αυτή την πολιτική σας επιλογή.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Τρεις μαθήτριες από το 4ο Δημοτικό Σχολείο, διακρίθηκαν στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής!

Η παράταξή μας δεν συμμετείχε στην χθεσινή Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τώρα να ξεκινήσουν από την Επιτροπή και τις υπηρεσίες, οι διαδικασίες για αναμόρφωση του προϋπολογισμού και διεξαχθεί αμέσως διαγωνιστική διαδικασία με τις προβλέψεις που δίνουν οι εν ισχύει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, για άμεσες υλοποιήσεις δαπανών λόγο covid-19, για να καλυφτούν σε πρώτη φάση οι βασικές ανάγκες μαθητών.

Δεν μπορείτε κε Μάρκου να υποστηρίζεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι η αγορά ενός tablet για τηλεπαίδευση στοιχίζει 280 ευρώ, όταν ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής έχουμε ψηφίσει αποφάσεις σας, με παρόμοιες αγορές, που στοίχιζαν 165 ευρώ.

Δείτε ακόμα:  Θρήνος! Πέθανε σε ηλικία μόλις 19 ετών ο Ακύλας Ζαχαριάδης μετά από τροχαίο - Στο Λαύριο το τελευταίο αντίο

Δεν είναι δυνατόν να χάνονται επιχορηγήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όπως η Β’ δόση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους και να μην έχουμε ως μέλη της Επιτροπής, καμία ενημέρωση για τα αίτια.

Δεν είναι δυνατόν εισηγήσεις που αφορούν εκατομμύρια ευρώ να έρχονται λάθος, με ελλιπή ή παραχωρημένα στοιχεία και να αλλάζουν ακόμα και όταν έχουν ψηφιστεί στην πορεία τους, για ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις έδωσε υπερεξουσίες στην Οικονομική Επιτροπή υποβαθμίζοντας τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου στην λογική ενίσχυσης της κυβερνησιμότητας. Επομένως είναι διπλή η ευθύνης της Επιτροπής μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο στον σεβασμό και υλοποίηση των αποφάσεων του, όσο και στην παροχή και πλήρη σωστών στοιχείων.