Σπάτα – Αρτέμιδα: Porsche & Hayabusa στη μάχη της καταπολέμησης της τροχαίας παραβατικότητας

Εντείνονται οι τροχονομικοί έλεγχοι σε καθημερινή σχεδόν βάση σε διάφορα σημεία του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, αφού τα ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα αποτελούν πλέον καθημερινότητα.

Στους ελέγχους αυτούς μετέχουν πλέον και συμβατικά οχήματα της ΟΕΠΤΑ (Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων) τα οποία είναι υψηλού κυβισμού.

Συγκεκριμένα πρόκειται για αυτοκίνητα μάρκας Πόρσε ή μοτοσικλέτες R1 και Hayabusa που περιπολούν σε διάφορα σημεία και τα στελέχη της Τροχαίας που επιβαίνουν σε αυτά κάνουν ελέγχους κυρίως βραδινές ώρες.

Η αλήθεια είναι πως ανάλογοι έλεγχοι πραγματοποιούνταν από περιπολικά της Τροχαίας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όμως σε πολλές περιπτώσεις αναφέρθηκε ότι οι οδηγοί οχημάτων που παρανομούσαν με διάφορους τρόπους δεν σταματούσαν στα σήματα των αστυνομικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr, νεαροί οι οποίοι αρέσκονται σε επικίνδυνη οδήγηση έχουν δημιουργήσει ομάδες κυρίως στο viber και ενημερώνουν αλλήλους για τροχονομικά μπλόκα οπότε οι ασυνείδητοι λάτρεις της ταχύτητας τα αποφεύγουν.

Έτσι πλέον οι έλεγχοι εντείνονται με τη χρήση συμβατικών οχημάτων, γεγονός που αλλάζει σημαντικά την εικόνα για την προστασία των μονίμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών που κινούνται στην Αρτέμιδα και τα Σπάτα.

Την πρακτική που ακολουθεί πλέον η Τροχαία – με τα συμβατικά οχήματα υψηλού κυβισμού – επιβεβαίωσε στο notioanatolika.gr και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Βορειανατολικής Αττικής, Δημήτρης Αποστολόπουλος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είναι αποφασισμένοι να προφυλάξουν τους κατοίκους και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αρτέμιδα χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.