Σπάτα: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη στο αεροδρόμιο για διακίνηση πλαστών διαβατηρίων (φωτό)

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε κύκλωμα που διακινούσε πλαστά διαβατήρια και άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα με την αστυνομία να προχωρά σε έξι συλλήψεις.

Στην αστυνομία του Ελ. Βενιζέλος ήρθαν πληροφορίες ότι ένας άνδρας από το Μπαγκλαντές θα ερχόταν στο αεροδρόμιο για να παραδώσει σε άλλους αλλοδαπούς ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης έναντι υψηλής αμοιβής.

Συγκροτήθηκε άμεσα ομάδα από αστυνομικούς όπου εντόπισαν έξω από τον χώρο αναχωρήσεων το αυτοκίνητο με ένα άτομο στη θέση του συνοδηγού. Άλλοι τρεις αλλοδαποί τους οποίους παρακολουθούσαν αστυνομικοί μπήκαν στον χώρο «Intra Schengen» κάνοντας χρήση καρτών επιβίβασης για πτήσεις εσωτερικού (τις οποίες κατείχαν μόνο σε ηλεκτρονική μορφή) με σκοπό να περάσουν από το σημείο ελέγχου επιβατών και να αποφύγουν τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων. Πήγαν προς τις τουαλέτες που ήταν κοντά στην πύλη Β13 όπου ένας παρέδωσε σε άλλους δύο ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης.

Άμεσα αστυνομικοί της Υπηρεσίας τους έκαναν έλεγχο κατά τον οποίο ο ένας είχε κάρτα επιβίβασης με προορισμό την Σαντορίνη. Ο δεύτερος είχε πλαστό διαβατήριο και πλαστή άδεια παραμονής στην Ελλάδα και είχε κάρτα επιβίβασης για την Κατάνια της Ιταλίας. Ο τρίτος είχε πλαστό διαβατήριο Πακιστάν ένα πλαστό ληγμένο διαβατήριο Πακιστάν, ενώ η κάρτα επιβίβασής του είχε προορισμό την Λισαβόνα

Δείτε ακόμα:  Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα - Δείτε τι ψήφισαν σε Ραφήνα, Μαραθώνα,Παλλήνη, Σπάτα & Αν. Αττική (πίνακες)

Στην συνέχεια αστυνομικοί πήγαν στο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο έξω από το αεροδρόμιο όπου ο αλλοδαπός που ήταν μέσα είχε πλαστό διαβατήριο Ινδίας.

Μετά από έρευνα στην Αθήνα παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι του αλλοδαπού που έδωσε τους άλλους δυο τα πλαστά έγγραφα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

1530 ευρώ, 33 δολάρια ΗΠΑ, το ποσό 8.500 τάκα Μπαγκλαντές, το ποσό των 3 Ριάλ Κατάρ. Επίσης βρέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα τάμπλετ, μια φωτογραφική μηχανή, ένα Walkie Talkie, 13 κινητά τηλέφωνα, 46 φωτογραφίες διαβατηρίου, ένα κλειδί αυτοκινήτου, 31 πακέτα σύνδεσης της εταιρείας «Vodafone», 27 πακέτα σύνδεσης της εταιρείας «Q Telecom», 10 πακέτα σύνδεσης της εταιρείας «Wind», 37 πακέτα σύνδεσης της εταιρείας «Cosmote», ένα σκάνερ, 83 διαβατήρια διαφόρων κρατών, μια άδεια οδήγησης Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, 10 δελτία αιτούντος ασύλου Ελλάδος, 17 Ελληνικές άδειες διαμονής, μια γαλλική άδεια οδήγησης, 4 άδειες διαμονής Ελλάδος επικολλημένες σε φύλλα διαβατηρίων, 8 θεωρήσεις εισόδου (Visa) επικολλημένες σε φύλλα διαβατηρίων, 4 δελτία ταυτότητας διαφόρων κρατών, ένα ταξιδιωτικό έγγραφο Νορβηγίας, 4 άδειες διαμονής διαφόρων κρατών, μία άδεια παραμονής αλλοδαπού για ανθρωπιστικούς λόγους Ελλάδος, ένα ειδικό δελτίο αλλοδαπού πρόσφυγα Ελλάδος και δύο ταξιδιωτικά έγγραφα για αλλοδαπούς Ελλάδος.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Erasmus, με τη συμμετοχή του Γυμνασίου

Παράλληλα μέσα στο σπίτι βρέθηκαν και συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα. Για όλους τους συλληφθέντες που δήλωσαν ότι είναι από το Μπαγκλαντές σχηματίστηκε δικογραφία.

newsit.gr