Σπάτα: Μία σύλληψη και 80 παραβάσεις σε οδηγούς ταξί στο Αεροδρόμιο

Την Τρίτη 05-10-2021 πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Αερολιμένα Αθηνών, μεγάλη εξειδικευμένη τροχόνομική εξόρμηση προκειμένου να ελεγχθούν ΕΔΧ αυτοκίνητα (ταξί) καθώς και εκμισθωμένα ΙΧΕ με οδηγό τα οποία δραστηριοποιούνται στο χώρο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 140 έλεγχοι οχημάτων αποτέλεσμα των οποίων ήταν:
1 σύλληψη οδηγού ΕΔΧ οχήματος (ταξί) για σκόπιμη επέμβαση επί της ταμειακής μηχανής του οχήματος, με συνέπεια τη μη έκδοση φορολογικών αποδείξεων, ο οποίος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία.

Επίσης βεβαιώθηκαν άλλες 80 παραβάσεις σε οδηγούς ΔΧΕ οχημάτων (ταξί) οι οποίες αφορούν παραβάσεις του ΚΟΚ καθώς και πειθαρχικές παραβάσεις αντίστοιχα.

Τέλος ελέγχθηκαν 17 εκμισθωμένα οχήματα με οδηγό και σε 4 οδηγούς τους καθώς και στους ιδιοκτήτες αυτών, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 3000€ και 3800€ αντίστοιχα, διότι ενεργούσαν επιβατικές μεταφορές με κόμιστρο υποκλέπτοντας το μεταφορικά έργο άλλου φορέα ενώ σε έτερο οδηγό επιβλήθηκε πρόστιμο 800€ για έλλειψη διακριτικών γνωρισμάτων του εκμισθωμένου οχήματος του.

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία "Ελπίδα": Σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας Πικερμίου (φωτό)

Το Τμήμα Τροχαίας όπως και όλες οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό έπραξε το χρέος του και με τις κατευθύνσεις της διοίκησης, πραγματοποίησε σημαντικούς τροχονομικούς ελέγχους, οι οποίοι έχουν σαν αποτέλεσμα την αποτροπή παραβάσεων από επαγγελματίες οδηγούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών ημεδαπών ή αλλοδαπών, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις δυσφημίζουν την εικόνα της χώρας μας.

Δείτε ακόμα:  Πρ. τεχνικών ΔΕΔΔΗΕ: Μέχρι το μεσημέρι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Σπάτα & Αρτέμιδα (βίντεο)

Θα πρέπει να συγχαρούμε τους συναδέλφους μας τροχονόμους, οι οποίοι με ζήλο και την αξιοποίηση των ειδικών γνώσεων τους έφεραν το ανωτέρω αποτέλεσμα.

Οι ειδικές αυτές εξορμήσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον στον χώρο του Αερολιμένα Αθηνών.

ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ
ΜΕΛΟΣ ΑΝ.Α.ΣΑ