Σπάτα: Μπαράζ ελέγχων με θερμικές κάμερες στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» (φωτό & βίντεο)

Ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα λαμβάνει με ειδικά θερμόμετρα τη θερμοκρασία όλων των επιβατών από ασιατικές χώρες, που φτάνουν με πτήσεις στην Ελλάδα και το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” θωρακίζοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα μας από την απειλή του κοροναϊού.

Η ενεργητική αναζήτηση ύποπτου ή πιθανού κρούσματος του νέου κοροναϊού 2019-nCoV, γίνεται στην πύλη αφίξεων του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”, με τη θερμομέτρηση όλων των επιβατών, αλλά και του πληρώματος των αεροσκαφών, μέσω θερμομέτρου υπερύθρων.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε σχετικό έλεγχο που έγινε το πρωί της Τετάρτης, σε πτήση που προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Ασκήσεις προσομοίωσης στα νοσοκομεία αναφοράς όλης της χώρας

Εντωμεταξύ, συνεχίζονται οι ασκήσεις προσομοίωσης όλων των εμπλεκόμενων υγειονομικών υπηρεσιών και του ΕΚΑΒ, στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό, όλης της χώρας. Σήμερα έλαβε χώρα άσκηση στο νοσοκομείο “Αττικόν”, αλλά και στο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Την επίσημη ειδική άσκηση προσομοίωσης του Υπουργείου στο Αττικόν συντόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι συνεχίζουν να ελέγχονται ύποπτα κρούσματα στη χώρα και χρειάζεται η προσοχή όλων ώστε να εντοπιστεί άμεσα όποιο ύποπτο κρούσμα και να απομονωθεί αμέσως για να μην συνεχίζει να μεταδίδει τον ιό.

“Υπάρχει ακόμα δυνατότητα να ανακόψουμε τον κοροναϊό”, δήλωσε και ο επιστημονικός υπεύθυνος του ΕΟΔΥ, κ. Τσιόδρας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

Η άσκηση στο νοσοκομείο αναφοράς της Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε υπό την επιτήρηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, ο οποίος και ενημέρωσε για την επιτυχή έκβασή της τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

iatropedia.gr