Σπάτα: Συναγερμός στο “Ελ. Βενιζέλος” για την επιστροφή των celebrities από το Ντουμπάι

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς σήμερα, Κυριακή φτάνει στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος πτήση από Ντουμπάι.

Ο συναγερμός σήμανε καθώς πρόκειται να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα, Αθηναίοι οι οποίοι μετέβησαν στο Ντουμπάι για να κάνουν το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Οι Αρχές ανησύχησαν από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες Ελλήνων, ανάμεσα τους και επώνυμοι, οι οποίοι συμμετείχαν σε πάρτι με άκρατο συνωστισμό.

Η συγκεκριμένη πτήση προσγειώνεται στο Ελ. Βενιζέλος στις 2.25 το μεσημέρι και για το λόγο αυτό στο αεροδρόμιο θα βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που θα κάνουν ελέγχους. Με το θέμα ασχολήθηκε προσωπικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει δώσει εντολή να γίνουν rapid test σε όλους τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης,

Δείτε ακόμα:  Δήμος Παλλήνης: Παράταση έως 30/9 για αιτήσεις σύνδεσης με την Αποχέτευση

Οι επιβάτες της πτήσης από Ντουμπάι θα πρέπει, επίσης, να έχουν πάνω τους υποχρεωτικά αρνητικά αποτελέσματα από μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών, που θα έχουν κάνει στο Ντουμπάι. Όποιος επιβάτης δεν έχει μαζί του αυτό το τεστ δεν θα γίνεται δεκτός στη χώρα.

Τέλος, όλοι οι επιβάτες της πτήσης θα μπουν σε τριήμερη καραντίνα.

Η ανησυχία των ελληνικών αρχών εντείνεται από το γεγονός ότι μετά τα πάρτι και τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς, παρατηρήθηκε στο Ντουμπάι έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Δείτε ακόμα:  Σχολεία: Σκέψεις για άμεση αναθεώρηση των μέτρων

Η επόμενη πτήση από Ντουμπάι για Αθήνα που θα μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών είναι στις 6 Ιανουαρίου.

Newsbomb.gr.