Σπείρα εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος ιδιοκτητών και υποψήφιων αγοραστών ακινήτων. Συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμη ένα μέλος της συμμορίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τη στιγμή που παραλάμβαναν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, από ποσό που κατέβαλε υποψήφιος αγοραστής οικοπέδου, στον οποίο είχαν παρουσιαστεί ως πληρεξούσιοι του ιδιοκτήτη. Η κατηγορούμενη γυναίκα συνελήφθη λίγο αργότερα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσεως και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τελεσμένη και σε απόπειρα. Τα κέρδη τους ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παράνομης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Πώς δρούσαν
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας, από τον Σεπτέμβριο του 2021, πλησίαζαν υποψήφιους αγοραστές ακινήτων και τους συστήνονταν ως πληρεξούσιοι ή μεσολαβητές των ιδιοκτητών οικοπέδων-ακινήτων, δείχνοντας πλαστά δελτία ταυτότητας με τα στοιχεία των πραγματικών ιδιοκτητών.

Δείτε ακόμα:  Δραματικό βίντεο: Δείτε πως άνδρας έσωσε 3χρονη που κρεμόταν από παράθυρο 8ου ορόφου

Οι κατηγορούμενοι, αφού συμφωνούσαν στην αγοραπωλησία με τους αγοραστές, τους προέτρεπαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη σύνταξη συμβολαίου αγοραπωλησίας ενώπιον συμβολαιογράφου, ακολουθώντας τα πραγματικά στάδια μίας μεταβίβασης.

Στη συνέχεια, αφού έπειθαν τους αγοραστές ότι όλα είναι νόμιμα, τους ζητούσαν προκαταβολή συμφωνίας, προσύμφωνο και τελικό συμβόλαιο, εισπράττοντας από αυτούς τα αντίστοιχα ποσά, είτε σε μετρητά είτε με μεταφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από την αστυνομική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τραπεζικές κάρτες, έγγραφα και χειρόγραφες σημειώσεις.

Δείτε ακόμα:  Πέτρος Φιλιππίδης: Το άγνωστο επεισόδιο με τον γιο του στη δίκη – Οι αντιδράσεις της Ελπίδας Νίνου

 

newsbeast.gr