Σπύρος Μπιμπίλας: Οι καταγγελίες, ο Φιλιππίδης και η επόμενη μέρα

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του gossip-tv για τις καταγγελίες, όπου κάποιες από αυτές έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Η. τον συναντήσαμε στα γυρίσματα του video clip του νέου τραγουδιού του Μάνου Τάκου με τίτλο “Μίλα”, ένα τραγούδι που έχει γραφτεί από τον ίδιο για όλα τα είδη μορφής βίας και την εξάλειψή τους. Ο Σπύρος Μπιμπίλας συμμετέχει στο video clip, υποδυόμενος τον άνθρωπο που αγκαλιάζει την κακοποιημένη ηθοποιό μετά από ένα casting, η οποία υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τον σκηνοθέτη της παράστασης.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μας αποκάλυψε τι συμβαίνει αυτήν την περίοδο με τις καταγγελίες, τι θα γίνει με τα θέατρα και τον κορονοϊό την καλοκαιρινή σεζόν που πλησιάζει. Σχολίασε τις καταγγελίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη αλλά έστειλε και το δικό του μήνυμα προς τους αναγνώστες του gossip-tv.gr!

Δεδομένου ότι παρατηρούμε μία ύφεση στο κομμάτι των καταγγελιών, θεωρείτε πως όλο αυτό ήταν ένα κύμα που σιγά-σιγά έφτασε στο τέλος του; Το καλοκαίρι που ίσως ανοίξουν ξανά τα θέατρα, θα είναι διαφορετικά τα πράγματα;

Δείτε ακόμα:  Μπιμπίλας: Ο Φιλιππίδης δεν έχει αποβληθεί ακόμα από το ΣΕΗ - Τι αποκάλυψε για Χαϊκάλη & Κιμούλη

Καταρχήν, εγώ δεν πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ύφεση, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους, το ΣΕΗ έχει τις πόρτες του ανοιχτές σε περίπτωση που κάποιοι άνθρωποι θέλουν ακόμα να καταγγείλουν κάποια πράγματα και δεν είναι απαραίτητο να καταγγέλλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις, μπορούν να καταγγέλλουν και για εργασιακά θέματα.

Σχετικά με τα ρεπορτάζ και τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν για την κατάθεση του Πέτρου Φιλιππίδη στον εισαγγελέα, τις επόμενες ημέρες, το ΣΕΗ πού ακριβώς εμπλέκεται εκεί;

Το ΣΕΗ δεν εμπλέκεται. Στο ΣΕΗ έγιναν κάποιες καταγγελίες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, ο κύριος εισαγγελέας ζήτησε αυτές τις καταθέσεις κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τις δώσουμε, εφόσον υπήρχαν ανάμεσα τους ποινικά αδικήματα. Ο κάθε άνθρωπος όμως έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και έτσι πιστεύω ότι κι ο Πέτρος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Δείτε ακόμα:  Κατερίνα Παπουτσάκη: Παθιασμένο φιλί με τον σύζυγό της στην παραλία (φωτό)

Ο κόσμος που σας σταματάει στο δρόμο σας δίνει φαντάζομαι απλόχερα την αγάπη του. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Αισθάνομαι συγκίνηση γιατί βλέπω ότι ο κόσμος έχει ανοίξει πραγματικά μια τεράστια αγκαλιά και προς το άτομό μου αλλά και ως προς το σωματείο των ηθοποιών και είναι κάτι που δεν περίμενα να συμβεί σε τέτοια έκταση. Πάντα είχα μια αποδοχή από μεγάλο τμήμα των συναδέλφων μου και όλου του καλλιτεχνικού χώρου. Ο τρόπος που χειριστήκαμε τις καταγγελίες έφερε πάρα πολύ κόσμο στο σωματείο. Επανεγγράφονται οι πάντες, από τον πιο παλιό ηθοποιό μέχρι τον πιο νέο που τελειώνει τώρα την δραματική σχολή και αυτό μας έχει δημιουργήσει το συναίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Το καλοκαίρι συζητάτε και ετοιμάζετε πολλά πράγματα στο θέατρο. Τι θα γίνει με τον κορονοϊό; Είστε σε θέση να γνωρίζετε;

Σίγουρα το καλοκαίρι θα δώσουμε άδεια να ανέβουν κάποιες παραστάσεις, υπό όρους βέβαια. Το πρόβλημα μας είναι το χειμώνα. Θα ζητήσουμε επίμονα από το Υπουργείο να μας πει με ποιον τρόπο θα λειτουργήσουν τα θέατρα, με τι χωρητικότητα, οι μικρές ομάδες με τι χρήματα θα λειτουργήσουν. Εάν το κράτος δεν επιδοτήσει την τέχνη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο θα είναι κακό για την ίδια μας την πατρίδα. Πατρίδες χωρίς πολιτισμό δεν υφίστανται.

Δείτε ακόμα:  20χρονη τουρίστρια κατήγγειλε ομαδικό βιασμό από τέσσερις άνδρες!

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έστειλε και το δικό του ηχηρό μήνυμα σε όλους τους αναγνώστες του gossip-tv.gr:

Κανείς δεν πρέπει να φοβάται, θα πρέπει να καταγγέλλει κακόβουλες συμπεριφορές, ώστε να αποτρέπει κι άλλους ανθρώπους. Και όσοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα καλό θα είναι να επισκέπτονται ψυχολόγους και όχι να αφήνουν τον εαυτό τους να παρεκτρέπεται. Όλοι θα πρέπει να είμαστε δίπλα σε όλους τους ανθρώπους για να τους βοηθήσουμε να αλλάξουν και να καταλάβουν το λάθος τους.