Σπύρος Παππάς: Δημόσιος Απολογισμός πότε στον Μαραθώνα;

Ο Δημόσιος απολογισμός είναι η καταγραφή της αλήθειας των πεπραγμένων των αιρετών. Είναι δικαίωμα και υποχρέωση, προβλέπεται εκ του νόμου, και είναι όσα αντικρίζει ο πολίτης στην καθημερινότητά του.

Ο Δημόσιος απολογισμός δίνει την ευκαιρία στον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να σταθούν απέναντι από τους δημότες τους και με έργα και πράξεις να τους δείξουν την συνέπεια λόγων και έργων όχι υπό την πίεση προεκλογικού αγώνα αλλά σε ένα νεκρό πολιτικό χρόνο με σκοπό την νηφάλια αποτίμηση του δημοτικού τους έργου.

Τον απολογισμό όμως τον επιβάλλει πρωτίστως η δημοκρατική συνείδηση και όχι οι κανονισμοί, οι κώδικες και τα οργανογράμματα. Θεωρώ λοιπόν τον Δημόσιο Απολογισμό ύψιστο καθήκον των αιρετών οι οποίοι έχουν την ηθική και δημοκρατική υποχρέωση, να απευθυνθούν στην κοινωνία, να κοιτάξουν τους πολίτες στα μάτια, να τους μιλήσουν ευθέως για όσα έπραξαν το προηγούμενο διάστημα, για όσα δεσμεύθηκαν να κάνουν, για όσα υλοποίησαν, για όσα δρομολόγησαν για το μέλλον, αλλά και για όσα δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργήσουν. Αυτός είναι για μένα ο πραγματικός απολογισμός που και πρέπει να γίνεται στον κατάλληλο χρόνο, στον κατάλληλο χώρο, κοντά στον πολίτη, μιλώντας μαζί του, κοιτώντας τον στα μάτια…

Δείτε ακόμα:  Ανακοίνωση-καταγγελία για την κατασκευή εργοστασίων στο ΧΥΤΑ Γραμματικού

Με βάση το άρθρο 217 του ν. 3463/06 (ΦΕΚ 114 τα Α’) του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) «Κάθε Δημοτική Αρχή οφείλει να ενημερώνει σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τους δημότες, αναφορικά με την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης».

Εν αναμονή λοιπόν του Απολογισμού Έργων και Δράσεων 2019-2021 από τον Δήμαρχο Μαραθώνα, σε χώρο όπου θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα όπως ορίζει ο ΕΟΔΥ για τις εκδηλώσεις (χωρητικότητα, μάσκες και αντισηπτικά κατά την είσοδο κτλ).

Δείτε ακόμα:  Διακοπή υδροδότησης τώρα στο Ζούμπερι και το απόγευμα στο Άνω Σούλι Μαραθώνα

Σπύρος Παππάς

Πηγή: zwnews.gr