Σπύρος Παππάς: “Πώς και ποιος διοικεί το Δήμο Μαραθώνος;”

«…Μετά το κακό, υπάρχει το χειρότερο (Ψηνάκης) και μετά το χειρότερο, υπάρχει το χείριστο…». Με αυτή τη φράση, επίλογο, έκλεινα το άρθρο μου με τίτλο «Ο Δήμος Μαραθώνος χρειάζεται ατζέντα που να πείθει», το οποίο δημοσιεύτηκε, τρεις μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές, στην τοπική εφημερίδα «Ζω» (25/1/2019), εφιστώντας την προσοχή για την επιλογή της νέας Δημοτικής Αρχής Μαραθώνα και ειλικρινά, ήλπιζα να μην επαληθευτώ !

Από τα μέχρι τώρα όμως δεδομένα φαίνεται πως τόσο οι ενέργειες όσο και οι πράξεις του «έμπειρου» Δημάρχου και της πλειοψηφίας συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Δήμος Μαραθώνος φαίνεται δυστυχώς να βαδίζει, με μαθηματική ακρίβεια, προς το χείριστο και αυτό είναι λυπηρό για τους πολίτες.
Ανεπάρκεια ; Ανικανότητα ; Αδιαφορία ;

Μόλις χθες ανακοινώθηκαν, από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, οι ακτές που έλαβαν την **Γαλάζια Σημαία **και οι παραλίες Σχοινιάς/Καράβι και Μπρεξίζα, μετά από πολλά χρόνια (δεκαεννιά), απουσιάζουν από τον κατάλογο. Οι παραλίες αυτές είναι από τις καλύτερες παραλίες όχι μόνο του Δήμου Μαραθώνος αλλά και ολόκληρης της Αττικής και η φήμη τους είναι γνωστή.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Το ευχαριστώ του προέδρου του ΔΟΠΑΠ Σπύρου Λουκάτου στην ζωγράφο Ειρήνη Κομνηνού για την δωρεά ενός εκπληκτικού έργου της

Όταν λοιπόν η Γαλάζια Σημαία της Μπρεξίζας κυμάτιζε από το 2002, έπρεπε (εκτός από τον ανύπαρκτο, αδιάφορο και άπειρο πρώην Δήμαρχο) να εκλέξουμε Δήμαρχο με εμπειρία 30 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να τη χάσουμε ; Μπορεί κάποιος να θεωρεί λεπτομέρεια την ύπαρξη Γαλάζιας Σημαίας αν τα νερά στην παραλία που επισκέπτεται είναι καθαρά, ωστόσο θα πρέπει να λάβει υπόψιν πόσο σημαντική είναι η παρουσία της για την τουριστική κίνηση της περιοχής.

**Για ποιους λόγους λοιπόν «χάθηκαν» από την περιοχή μας οι Γαλάζιες Σημαίες ; **Για λόγους καθαριότητας ; Για λόγους μη κατάθεσης φακέλου ;
Δήμαρχος και Δημοτική πλειοψηφία τηρούν σιγή ιχθύος.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στα Σπάτα! (φωτό)

Σημερινό «ανεπιβεβαίωτο» άρθρο στο «notioanatolika.gr», σχετικά με την απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας στην Μπρεξίζα, κάνει λόγο για «…γραφειοκρατική ολιγωρία της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας…». Από την ανάγνωση του άρθρου τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν : είτε ο Δήμαρχος αδιαφορεί πλήρως για τον τουρισμό και την ανάπτυξη του τόπου μας, είτε έδωσε εντολή στην εν λόγω αρμόδια δημοτική υπηρεσία και αυτή τον αγνόησε και πρέπει άρα να υποστεί τις ανάλογες συνέπειες, είτε η αρμόδια δημοτική υπηρεσία λειτουργεί κατά το δοκούν και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τον Δήμαρχο…

Και εδώ τίθεται το εξής ερώτημα : Πώς και ποιος διοικεί το Δήμο Μαραθώνος ;
Υ.Γ. 1) Δήμαρχος και Δημοτική πλειοψηφία οφείλουν να εξετάζουν με την απαιτούμενη σοβαρότητα, θέματα που έχουν να κάνουν με την κατοχύρωση διεθνών πιστοποιήσεων και την προβολή του δήμου μας,** να σταματήσουν την αυτοπροβολή τους και να εργαστούν με όραμα και σχέδιο για τον τόπο μας.**

Δείτε ακόμα:  Η «μάχη» της ξαπλώστρας στις παραλίες της Ανατολικής Αττικής! (φωτό)

**2) Η εσωστρέφεια και ο εφησυχασμός **που έχει κυριεύσει την Δημοτική πλειοψηφία, αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο, δεν αρμόζει στον Μαραθώνα. Ο πήχης των διεκδικήσεων θα πρέπει μονίμως να βρίσκεται ψηλά.

3) «Αν δεν έχεις γνώσεις της αυτοδιοίκησης και τρέφεσαι με τις αυταπάτες ότι όλα τα γνωρίζεις, τότε είσαι επικίνδυνος για τον τόπο και για τους ανθρώπους του» Στέργιος Τσίρκας (14/5/19).

**4) Άρθρο : **«Ο Δήμος Μαραθώνος χρειάζεται ατζέντα που να πείθει»… www.zwnews.gr/2019/01/blog-post_18.html

Σπύρος Παππάς