Στα δικαστήρια Μπουλέ – Λάτσιος! Ποιος τους κατήγγειλε και γιατί…

Στα δικαστήρια βρέθηκαν ο Γιάννης Λάτσιος, η Νάντια Μπουλέ μαζί με δύο άτομα το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Όπως έγινε γνωστό, οι τέσσερις τους κατηγορήθηκαν για κακοποίηση ζώων.

Συγκεκριμένα, αφορμή για να έρθουν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη ήταν η εκπομπή Βlack out, που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 τη σεζόν 2011-2012. Το show που είχε προκαλέσει αίσθηση παρουσίαζε τότε η Νάντια Μπουλέ, ενώ εκείνη την περίοδο ο Γιάννης Λάτσιος ήταν Διευθυντής Προγράμματος του καναλιού του Αμαρουσίου.

Η καταγγελία έγινε από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. Ελλείψει, όμως, αποδεικτικών στοιχείων, οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Δείτε ακόμα:  Ο ΣΚΑΪ ετοιμάζει τον... αντίπαλο του Master Chef με παρουσιαστή έκπληξη!

Η Π.Φ.Π.Ο. είχε απευθυνθεί πριν από τρία χρόνια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζητώντας την δίωξη των υπευθύνων καθώς οι παίκτες – κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας – πατούσαν, πασπάτευαν και ταλαιπωρούσαν ποικιλοτρόπως ερπετά, μικρά θηλαστικά, χέλια κ.ά. μέσα σε γυάλινα δοχεία στα οποία έμπαιναν πολλές φορές και οι ίδιοι ενώ επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι προκειμένου να μαντέψουν τι είδους ζώα ήταν αυτά.

Στην επιστολή της η Π.Φ.Π.Ο. στις 2 Φεβρουαρίου του 2012, που είχε φέρει στη δημοσιότητα το www.zoosos.gr, εξηγούσε ουσιαστικά ότι τα ζώα υποβάλλονταν επί ώρες σε αφύσικες συνθήκες και διαδικασίες για να σπάσουν πλάκα οι παίκτες και όσοι παρακολουθούσαν την εκπομπή. Ο φιλοζωικός φορέας στην καταγγελία του είχε επισημάνει τα εξής: «Διά του παρόντος ζητούμε άμεσα την παρέμβασή σας ώστε να σταματήσει η “ψυχαγωγική” εκπομπή ΒLACK OUT που προβάλλεται από το κανάλι ΑΝΤ1.

Δείτε ακόμα:  Κόβεται ή όχι το “Τζόκερ”; Ο Νίκος Κοκλώνης απαντά... (βίντεο)