Στα «κάγκελα» οι έμποροι: «Θα καταστραφούμε αν χαθεί η περίοδος των εκπτώσεων»

Κραυγή αγωνίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας για την οικονομική ασφυξία που υφίσταται το λιανεμπόριο.

Αφήνοντας αιχμές για την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία, οι έμποροι κάνουν λόγο για ασφυκτικό καθεστώς: «Είναι άξιο περιέργειας, γιατί προκρίνεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε σχέση με την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου, το οποίο βρίσκεται για όγδοη εβδομάδα κλειστό και υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων έστω και με click away, σχολιάζοντας ότι αυτή η απόφαση έπρεπε να προηγηθεί της επαναλειτουργίας των σχολείων: «Θεωρούμε κρίσιμη προτεραιότητα την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων, αρχικά έστω και με τη μορφή του “click away“ και σύντομα με τη μορφή του “click in shop“, προφανώς συνυπολογίζοντας τους υγειονομικούς δείκτες. H λειτουργία των σχολείων θα μπορούσε να ακολουθήσει στη συνέχεια, προβλέποντας ειδική μέριμνα για γονείς με παιδιά στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση» αναφέρουν.

Kαταστροφή αν χαθούν οι εκπτώσεις

Δείτε ακόμα:  "Καρφώθηκε" με το τζιπ σε κρεοπωλείο! (φωτό & βίντεο)

Τονίζοντας το οικονομικό βάρος που σηκώνει στην πλάτη του ο κλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας κάνει λόγο για καταστροφικές συνέπειες σε περίπτωση που χαθεί η περίοδος των εκπτώσεων: «Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε για ακόμα μία φορά το λιανικό εμπόριο να είναι ο εύκολος στόχος, που ανοίγει και να κλείνει κατά βούληση, ερήμην μας. Ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σηκώνει στην πλάτη του τεράστιο οικονομικό βάρος. Αναμένουμε άμεσα την κρίσιμη τοποθέτηση της κυβέρνησης επί αυτού του θέματος, γιατί έπειτα από την απώλεια του τζίρου των εορτών, θα είναι καταστροφικό να χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων», καταλήγουν.

Δείτε ακόμα:  Νεκρή μέσα στη καμπίνα της βρέθηκε 63χρονη επιβάτιδα κρουαζιερόπλοιου

newsbreak.gr