Σταμάτης Σπανουδάκης: Δικαστική δικαίωση για το παιδί με το… όνομά του

Δικαιώθηκε ο Σταμάτης Σπανουδάκης, στην αντιδικία του με 48χρονη γυναίκα, που ζητούσε να αναγνωριστεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ως γνήσιο τέκνο του γνωστού μουσικοσυνθέτη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών, κατά πληροφορίες, απέρριψε την αίτηση αναψηλάφησης που είχε καταθέσει η 48χρονη, κρίνοντας πως η αίτησή της δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή με βάση τον ισχύοντα νόμο, αφού δεν προσκομίστηκαν στοιχεία ικανά να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση του 1976. Την εποχή εκείνη, ο Σταμάτης Σπανουδάκης είχε αναγνωρίσει μεν την τότε 3 ετών κοπέλα, αλλά όχι ως γνήσιο παιδί του.

Η 48χρονη, στην αίτηση αναψηλάφησης που κατέθεσε και συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών τον περασμένο Νοέμβριο, υποστήριζε πως τα τεχνολογικά μέσα της εποχής δεν επέτρεπαν να δοθούν σίγουρες απαντήσεις για τη γενεαλογική της ρίζα, με τη βιολόγο που υπέγραφε την πραγματογνωμοσύνη στα τέλη του 1975 να βασίζεται στην ομάδα αίματός της, που ήταν ίδια με της μητέρας της, κάτι που όμως δεν αποτελεί ισχυρό στοιχείο απόδειξης.

Με την απόφαση του 1975, πάντως, η ίδια είχε λάβει το επίθετο «Σπανουδάκη», το οποίο χρησιμοποιεί σε όλη της τη ζωή. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε τότε πως δεν πρόκειται για βιολογικό παιδί του συνθέτη. Η αιτούσα είχε ζητήσει από τον μουσικοσυνθέτη να προχωρήσουν σε τεστ DNA, ωστόσο η χρονική προθεσμία για να καταστεί υποχρεωτική η λήψη νέων αποδεικτικών μέσων είχε παρέλθει, σύμφωνα με τον νόμο.

Από την πλευρά του μουσικοσυνθέτη, είχε ειπωθεί στο δικαστήριο, μέσω του δικηγόρου του (ο ίδιος ο Σταμάτης Σπανουδάκης δεν ήταν παρών στη δίκη), πως η αίτηση δεν μπορεί να γίνει παραδεκτή, για νομικούς και ουσιαστικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καλλιτέχνης είχε αρνηθεί όλα όσα καταθέτει η άλλη πλευρά και υποστηρίζει πως η πρώην σύζυγός του είχε συνομολογήσει πως η κοπέλα δεν είναι βιολογικό του παιδί, ήδη από τη δεκαετία του ’70.

Κατά τις ίδιες πηγές, η πλευρά Σπανουδάκη ανέφερε στους νομικούς της ισχυρισμούς πως η αίτηση αναψηλάφησης είναι προσχηματική, αφού επικαλείται ως νέο στοιχείο μία πρόσφατη εξέταση αίματος στην οποία προέβη η μητέρα της 48χρονης, στην οποία αναφέρεται πως έχει διαφορετική ομάδα αίματος από αυτήν που αναγράφεται στην απόφαση του 1976 – κάτι που δεν χωρά στη λογική, κατά την πλευρά του συνθέτη, και ακόμη και αν ίσχυε δεν αποδεικνύει τίποτα, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος να κινηθεί νομικά εκ νέου η υπόθεση. Η μητέρα της 48χρονης και πρώην σύζυγος του συνθέτη στο δικαστήριο είχε υποστηρίξει πως ο Σταμάτης Σπανουδάκης είχε αρχικά δεχθεί να διεξαχθεί τεστ DNA, αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησε και είχε δηλώσει βέβαιη πως η κόρη της είναι γνήσιο παιδί του συνθέτη.

«Είχα πάει τότε, το 1975, ιδιωτικά σε γιατρό που δεν είχε τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα. Εγώ όμως δεν έχω δει ποτέ την εξέταση, ο δικηγόρος που είχε τα έγγραφα δεν μου τα έδινε και στη συνέχεια διεγράφη από τον Δικηγορικό Σύλλογο. Δεν τα πήρα ποτέ στα χέρια μου τότε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είναι βιολογικό του παιδί», υποστήριξε η 78χρονη σήμερα γυναίκα ενώπιον των δικαστών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.