Στενεύει ο κλοιός για τους ληστές των θυρίδων – Δύο γνωστοί Αθηναίοι στον κύκλο υπόπτων

Δύο γνωστοί Αθηναίοι που είχαν απασχολήσει τα προηγούμενα χρόνια την επικαιρότητα, περιλαμβάνονται στον στενό πλέον κύκλο υπόπτων που έχουν σχηματίσει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν τη μυστηριώδη διάρρηξη των θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού.

Η κλοπή του περιεχομένου τεσσάρων θυρίδων αποκαλύφθηκε στις 13 Νοεμβρίου από πελάτισσα της τράπεζας, ενώ από την πρώτη έρευνα των υπαλλήλων διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιαστεί τρεις ακόμη, στον ίδιο φωριαμό, στο κέντρο του θησαυροφυλακίου. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, βάσει των πρώτων καταθέσεων που πήραν από τα θύματα και τους υπεύθυνους του υποκαταστήματος, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κλοπή διαπράχθηκε από τις 5 μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2020 και πιθανότατα όχι σε μία ημέρα, αλλά τμηματικά. Επίσης, από τον τρόπο διάρρηξης, οι αστυνομικοί σχημάτισαν την εικόνα πως ο δράστης ενδεχομένως είχε τη βοήθεια πρώην ή εν ενεργεία υπαλλήλου, ο οποίος με κάποιο τρόπο εξασφάλισε αντίγραφο ενός κλειδιού-πασπαρτού για τις θυρίδες.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στην Realnews, μεγάλη αξία στην έρευνα έχει το γεγονός ότι ο φωριαμός με τις παραβιασμένες θυρίδες μεταφέρθηκε στις αρχές του 2020 στην τράπεζα του Ψυχικού από άλλο υποκατάστημα που έκλεισε. Γι’ αυτόν τον λόγο ο φωριαμός δεν ήταν εντοιχισμένος, αλλά πακτωμένος στο πάτωμα, στο κέντρο του θησαυροφυλακίου. Σε πρώτη φάση, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο βιβλίο εισόδου πελατών στο θησαυροφυλάκιο και στα βίντεο του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας της τράπεζας.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν «φάκελο» με τον κάθε πελάτη, τις φορές που πήγε στη θυρίδα του, την τσάντα που πιθανώς είχε μαζί του και την οποιαδήποτε «περίεργη» κίνησή του. Ταυτόχρονα, ερεύνησαν όλους αυτούς
τους πελάτες για πιθανή σχέση είτε μεταξύ τους είτε με υπάλληλο της τράπεζας, ακόμη και με κάποιον που να έχει συνταξιοδοτηθεί και εργαζόταν στο υποκατάστημα που έκλεισε και οι θυρίδες του μεταφέρθηκαν στην τράπεζα του Ψυχικού.

Δείτε ακόμα:  Κεραμέως: Αλλαγές στα πρωτόκολλα στα σχολεία για να μην κλείνουν τμήματα με το πρώτο κρούσμα

Λίστα των υπόπτων

Τελικά έφτασαν σε ένα μικρό κύκλο δέκα πελατών, θεωρώντας ότι πιθανότατα μεταξύ αυτών βρίσκεται ο δράστης ή οι δράστες της κλοπής.
Πρώτοι στο «στόχαστρό» τους για περαιτέρω έρευνα είναι δύο ιδιαίτερα κοινωνικά δραστήριοι Αθηναίοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι όμως δεν συνδέονται μεταξύ τους. Ο πρώτος είναι επιχειρηματίας, σύζυγος γνωστής από τις πολλές τηλεοπτικές της εμφανίσεις «τηλεπερσόνας», που και η ίδια μάλιστα έχει πέσει θύμα ληστείας κατά το παρελθόν.

Δείτε ακόμα:  Καλλιάνος: Πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας σήμερα στην Ελλάδα με 46,3 βαθμούς Κελσίου!

Η δεύτερη ύποπτη βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας τα προηγούμενα χρόνια, λόγω του πρώην συζύγου της και της εμπλοκής του σε μια πολύκροτη υπόθεση, που απασχολεί μέχρι και σήμερα τον Τύπο αλλά και τη Δικαιοσύνη.

«Δεν είμαστε 100% βέβαιοι πως ο δράστης είναι ένας από αυτούς τους δέκα ενοικιαστές θυρίδων», λέει στην «R» αστυνομική πηγή με πλήρη γνώση των ερευνών και των στοιχείων που αναλύονται. «Ομως, από την ανάλυση όλων των δεδομένων που έχουμε μέχρι στιγμής προκύπτει ότι αυτοί οι δέκα πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά, ούτως ώστε να εξαντληθεί κάθε οπτική γωνία από την οποία μπορούμε να δούμε τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει», καταλήγει. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως οι αστυνομικοί θα ιχνηλατήσουν όλες τις επαφές, τις σχέσεις, τις γνωριμίες και τις επικοινωνίες των δέκα αυτών υπόπτων σε βάθος χρόνου, πριν από το χρονικό σημείο
κατά το οποίο εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκαν οι διαρρήξεις των θυρίδων.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Εστία μετάδοσης τα κρατητήρια Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης

Realnews