Στη Γυάρο ταξιδεύει το 2ο Andros on Foot festival

Στη Γυάρο ταξιδεύει την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, το 2ο φεστιβάλ πεζοπορίας Άνδρου. Πρόκειται για μια επίσκεψη – προσκύνημα στο νησί της εξορίας που το όνομά του ταυτίστηκε με κάποιες από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν μεγάλο, γι΄ αυτό και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και συμπληρώθηκαν πολλές ημέρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ. Αν δεν υπάρξουν μετεωρολογικά απρόοπτα της τελευταίας στιγμής, οι 150 επισκέπτες – περιπατητές που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις φυλακές, να πεζοπορήσουν στα σημεία κατασκηνώσεων των εξόριστων και να ενημερωθούν από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του WWF που τα τελευταία χρόνια εργάζονται ώστε να αποτελέσει η Γυάρος καταφύγιο άγριας ζωής και να γίνει σημείο αναφοράς για την προστασία της φύσης στις Βόρειες Κυκλάδες.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι τρεις πρώτες ημέρες του Andros on Foot Festival, που περιλάμβαναν πεζοπορίες στο βόρειο τμήμα της Άνδρου, γεύματα με παραδοσιακούς μεζέδες, παζάρι τοπικών προϊόντων, αλλά και γλέντι με νησιώτικη μουσική. Το φεστιβάλ συνεχίζεται με καθημερινές πεζοπορίες και άλλες δράσεις και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων έχουν δηλώσει συμμετοχή, αλλά και εκείνων που σκοπεύουν να το κάνουν τελευταία στιγμή, λειτουργούν τρία γραφεία ενημέρωσης και υποστήριξης του φεστιβάλ, στα οποία παρέχονται πληροφορίες και πραγματοποιούνται νέες εγγραφές, ενώ οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται το αργότερο τρεις ημέρες πριν την υλοποίηση κάθε δράσης.

Τα γραφεία λειτουργούν:
-Στο Γαύριο, στο βιβλιοπωλείο Λογάρι, καθημερινά από 10:00-12:00 και από 19:00 έως 21:00.
-Στη Χώρα, στο ζαχαροπλαστείο Λάσκαρη, καθημερινά από 19:00 έως 21:00.
-Στον Όρμο Κορθίου, στο γραφείο του προγράμματος Life, στον πεζόδρομο, από 19:00 έως 21:00.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.androsonfootfestival.gr