Στη Σούδα το θηριώδες αεροπλανοφόρο «Harry S. Truman» (βίντεο)

Το αεροπλανοφόρο «Harry S. Truman» ξέρει καλά τα Χανιά και τα ελληνικά νερά αφού έχει επισκεφθεί τη χώρα μας, ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια. Το αεροπλανοφόρο φιλοξενεί μια μικρή πόλη στα ενδότερά του και είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητο. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ελλιμενιστεί και το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ».

Μια μέρα νωρίτερα, από ότι αρχικά είχε γίνει γνωστό, έφτασε στη Σούδα και τα Χανιά, το θηριώδες αεροπλανοφόρο USS «Harry S. Truman». Πρόκειται για το αμερικανικό αεροπλανοφόρο μήκους 333 μέτρων το οποίο δύναται να φιλοξενήσει έως 90 μαχητικά αεροπλάνα, ενώ διαθέτει πλήρωμα περίπου 5.000 ατόμων.

Το αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούμαν αναμένεται να παραμείνει στον κόλπο της Σούδας για το επόμενο τετραήμερο, το οποίο είναι σαφές ότι θα προσελκύσει τα βλέμματα. Το Χάρι Τρούμαν πάντως κάνει “συχνές επισκέψεις” στη Σούδα καθώς υπενθυμίζεται ότι βρισκόταν στον κόλπο, την περίοδο των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται ότι οι 5.000 ναυτικοί του Τρούμαν είχαν κάνει πρωτοχρονιά στα Χανιά καθώς το αεροπλανοφόρο είχε δέσει στην Σούδα από 27 Δεκεμβρίου 2021 έως 3 Ιανουαρίου 2022.

Δείτε τις εικόνες από τα Χανιά με το εντυπωσιακό αεροπλανοφόρο που μεταδίδουν το flashnews.gr και το zarpanews.gr…

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.