Στη Βουλή η κατάσταση του οδικού δικτύου στο Πόρτο Ράφτη

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής της “Ελληνικής Λύσης” Αντώνης Μυλωνάκης, σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου στο Πόρτο Ράφτη

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης αναφέρει:

ΠΡΟΣ: 1) στην κ. Υπουργό Εσωτερικών
2) στον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη ασφαλτόστρωσης οδών στο Πόρτο Ράφτη»

Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται στο από 30/11/2022 ηλεκτρονικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «notioanatolika.gr», περιγράφεται η έλλειψη υποδομών και ασφαλτόστρωσης σε οδούς εντός κατοικημένης περιοχής, που καθημερινά διελαύνουν εκατοντάδες πολίτες.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω φωτογραφικό υλικό απεικονίζονται οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Λυκείου του Πόρτο Ράφτη, των οποίων ο περιβάλλοντας χώρος αλλά και η οδός που οδηγεί στην είσοδο είναι πλημμυρισμένος και γεμάτος λάσπη, ένεκα της έντονης βροχόπτωσης.

Αναλυτικότερα, ο δρόμος που οδηγεί στο Λύκειο και καθημερινά εξυπηρετεί μαθητές, γονείς μαθητών και καθηγητές φέρεται να είναι πλημμυρισμένος και γεμάτος λάσπες και διάφορα άλλα οργανικά υλικά από τα όμορα οικόπεδα.

Υπενθυμίζεται δε, ότι για την κατάσταση της άνω οδού ευθύνεται και η έλλειψη ασφαλτόστρωσης, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του δρόμου τυγχάνει να αποτελείται από χώμα.

Όπως είναι ευνόητο, η άνω περιγραφείσα κατάσταση δεν συνάδει ούτε με τις υποδομές των σύγχρονων εγκαταστάσεων ούτε διευκολύνει την προσέλευση των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού. Επιπροσθέτως, η έλλειψη ασφαλτόστρωσης και αποστραγγιστικών έργων αυξάνει σταδιακά τις πιθανότητες διάβρωσης του εδάφους, πράγμα το οποίο εκθέτει σε κίνδυνο τους πολίτες.

Συνεπώς, η ανάγκη άμεσης ασφαλτόστρωσης και δημιουργίας αποστραγγιστικών υποδομών εξαιτίας της ομοιομορφίας του εδάφους στην συγκεκριμένη περιοχή είναι υψίστης προτεραιότητας.

Βάσει των ανωτέρω:

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1) Σε τι ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να βοηθήσετε με κάθε μέσο τον αρμόδιο Δήμο, έτσι ώστε να επιλυθεί το ανωτέρω ζήτημα, χωρίς
γραφειοκρατικές καθυστερήσεις;

2) Ποιος φέρει ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού διερχόμενου ή φθοράς των σχολικών υποδομών εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων;

3) Σε τι άλλες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση και σε άλλους δρόμους, που ο Δήμος Μαρκόπουλου
Μεσογαίας έχει υποδείξει;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.