Στην Αμερική ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ! Η αγάπη του κόσμου τον έστειλε στη Βοστώνη! Η πρώτη φωτογραφία από το νοσοκομείο

Ο μικρός ήρωας Παναγιώτης – Ραφαήλ που κατάφερε να ενώσει όλους τους απανταχού Έλληνες βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης ,στην Αμερική.

Μετά από έναν τεράστιο αγώνα απλών ανθρώπων που κατέθεσαν χρήματα ,άλλων που έστησαν κουμπαράδες στα μαγαζιά τους ,εκείνων που μάζεψαν το χαρτζιλίκι των παιδιών τους, αλλά και αυτών που έστησαν μια γιορτή προς τιμήν του, συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για τη θεραπεία του στο Boston Children’s Hospital.

Έχοντας στις αποσκευές τους την ελπίδα και με «καύσιμο» την αγάπη του κόσμου ταξίδεψαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Οι γονείς του μικρού θέλοντας να ευχαριστήσουν τον κόσμο, ανέβασαν τη φωτογραφία στo group που έχουν δημιουργήσει στο facebook γράφοντας:

«Καλημέρα σε όλους!! Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που τα καταφέραμε!!! Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας βοήθησε με την καρδιά του και είμαστε τώρα εδώ! Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο mda που εργάστηκε πολύ σκληρά για να οργανώσει αυτόν τον τεράστιο σκοπό! Να ευχαριστήσουμε ακόμη τον ελληνισμό εδώ, μας αγκάλιασαν αμέσως, καθώς και τη Χαρά, τη μαμα του Αντωνάκη, που από κοντά είναι ακόμα πιο γλυκιά!! Ο Παναγιώτης Ραφαήλ είναι καλά, κάναμε τις απαραίτητες εξετάσεις και περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα. Είδαμε τον κ. Δάρρα από κοντά, εξαιρετικός άνθρωπος και πολύ προσιτός, τον ευχαριστούμε για όλα! Με τη δική σας αγάπη καταφέραμε να φέρουμε το παιδί μας στα καλύτερα χέρια!! Να είστε όλοι καλά!!! Θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις»

Το νοσοκομείο των …Νόμπελ ιατρικής και ο Έλληνας γιατρός

Το Boston Children’s Hospital θεωρείται ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία στο κόσμο. Κατέχει εξέχουσα θέση στη μητρόπολη των πανεπιστημιακών νοσοκομείων της Αμερικής. Ιδρύθηκε το 1869 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά και ερευνητικά κέντρα στην παιδιατρική ιατρική στον κόσμο. Μάλιστα σε αυτό το νοσοκομείο εργάστηκαν και δίδαξαν δύο κάτοχοι Νόμπελ Ιατρικής. Ο Dr Jonh Enders το 1954 και o Dr Joseph Murray το 1990.

Τη θεραπεία στον Παναγιώτη-Ραφαήλ, για τον οποίο συγκεντρώθηκε ποσό περίπου 3,7 εκατ. ευρώ, θα την κάνει ο ομογενής ιατρός Βασίλειος Δάρρας, επικεφαλής του Παιδιατρικού Νευρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης, ερευνητής και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Harvard με καταγωγή από το χωριό Καστανιά της Σάμου και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόβλημα υγείας

Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2018. Διαγνώστηκε αμέσως μετά τη γέννησή του με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1. Πρόκειται για μια σπάνια εκφυλιστική νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης κι αναπνοής.

Το αγοράκι θα υποβληθεί σε ειδική γονιδιακή θεραπεία, η οποία εγκρίθηκε το καλοκαίρι στις ΗΠΑ. Οι θεράποντες γιατροί του θα επιχειρήσουν να αποκαταστήσουν το ελαττωματικό γονίδιο, που είναι υπεύθυνο γι’ αυτή τη μυϊκή αδυναμία.

usay.gr